Mit ne tegyünk soha a bőrünkkel?

Azt már jól tudjuk, mit kell/ kellene tennünk, hogy szép, feszes és egészséges legyen a bőrünk.

Rengeteg írás, videó, ajánló mutatja, milyen kezelések, krémek, vitaminok segítenek a bőrünk textúrájának javításában, a ráncok kezelésében.

De arról is fontos tudnunk, mik azok a dolgok, amiket feltétlenül kerüljünk a bőrünk egészségének megóvása érdekében!

1, Ha a bőre zsíros, mitesszerek képződésére hajlamos, különösen fontos, hogy alaposan tisztítsa. Ne menjen úgy aludni, hogy előtte nem mosta le a sminket. Az ilyen problémás bőrt ne nyomkodja otthon, bízza szakemberre ezt a feladatot.

2, Ne járjon szoláriumba, ha a bőr fényérzékenységét fokozó krémeket, lemosókat, pakolásokat, vagy táplálék kiegészítőt haszná. Mely összetevőkre érdemes figyelni többek között? Retinol, glikolsav, kojiksav, hidrokinon, medveszőlő (arbutin), rumex, orbáncfű kivonat.

Fotó: 123rf.com3, Kémiai peeling kezelés után mellőzze a savat tartalmazó termékeket, mert ezek minden bizonnyal irritálni fogják a frissen kezelt bőrt. A peelingezés erősségétől függően jellemzően 5 nap után térhetünk vissza a normál bőrápolási rutinhoz.

4, Ne nyúljon bele tégelyes kiszerelésű krémbe ujjal. A legjobb, ha spatulával veszi ki a szükséges krém mennyiséget. Ujjunkon még a kézmosás után is jelen lehetnek olyan baktériumok, melyektől a krém idő előtt romlásnak indulhat.

A menstruáció alatt zajló hormonális változások hatással lehetnek bőrünkre is: pattanások, mitesszerek alakulhatnak ki, vagy szárazabb lehet az arcunk. Ugye ismerős? Minden nő tapasztalta már a hormonok okozta változásokat, de az már kevésbé ismert tény, hogy bőrünk állapota 28 napos ciklusunk aktuális stációjától is függ.

 

Ciklushoz igazított bőrápolás

 


5, Ne hagyja ki a fényvédő használatát, még borús napokon sem! Az UVA sugarak szabadgyök képző hatása télen és borús időben is öregíti a bőrt.

6, Hölgyeknek: ha még nem vett igénybe lézeres / villanófényes szőrtelenítést és marad a borotválkozás mellett, soha ne húzza végig a borotvát a bőrön borotváló gél vagy krém nélkül, ellenkező esetben mikro hámsérüléseket okozhat.

7, Száraz bőr esetén semmiképp ne menjen ki a hidegbe intenzíven hidratáló krém nélkül.

Fotó: 123rf.com8, Ne mosson arcot szappannal vagy tusfürdővel. A lúgos habzó anyagok eltávolítják a bőr barrier védőrétegét, és órákig védtelenné válik bőrünk a baktériumok támadása ellen. Ha mégis ezt a módszert választjuk, mindig használjuk az arcmosás után enyhén savas, alkoholmentes tonikot a krém felvitele előtt.

Forrás: Royal Clinics


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.