Mire jó az argán olaj?

Argán avagy Argania Spinosa egy olyan növény, melynek története közel 80 millió évvel ezelőttre nyúlik vissza. Ma szinte kizárólag csak Marokkó dél-nyugati részén terem. A száraz talaj és éghajlat ellenére is elél akár 200 évig is.

A berberek már évszázadok óta használtak bőrgyógyászati és orvosi célra egyaránt. Az emberiség örökségeként lett deklarálva és a világ egyik legfontosabb gyógynövényeként is emlegetik. A magokból kinyert Argán olaj kivonat, különleges kozmetikai és gyógyászati tulajdonságokkal rendelkezik. A növény értéke nemcsak a ritkaságában rejlik, hanem a nehéz kivonási eljárásnak is köszönhető. (1liter olaj kinyeréséhez 100kg mag szükséges)

Ennek okán esett a választása a Nature’s K+F részelgének az argán olajra. Hogyan használják a természetes alapú kozmetikumoknál?

arganoil

Kiszáradás, szárazság, túlzott érzékenység a külső környezeti hatásokkal szemben: ezek azok a tényezők, amelyek minden esetben befolyásolják a haj és a bőr szerkezetét.

A környezetszennyezés, a rendkívül agresszív kezelések vagy akár a belső káros hatások (stressz, dohányzás, túlzottan szénhidrát dús étrend, kiegyensúlyozatlan életmód stb), mind-mind kockázati tényezők, amelyek a bőr korai öregedéséhez vezetnek. A haj veszít lágyságából és fényéből, elveszíti a szépség alapvető tényezőit. A bőr vitaminhiányos, veszít feszességéből, egészséges textúrájából.

A Nature’s ARGA kozmetikum családja ápolja, hidratálja és feszesíti a bőrt, támogatja a természetes védekező képességének megerősítését.

Argatermekek

A természetes hatóanyagok az ARGA készítményekben

A készítmények rendkívül hidratáló, nyugtató hatásúak. Ezen tulajdonságukat az Omega 6-nak, a fitoszteroloknak, és az E -vitamminak köszönhetik. ( 200%-300%-kal több mint az Olívaolajé!)

Omega 6: szerkezetjavító hatású. Fellép a bőr dehidratációja ellen és megakadályozza, hogy a bőr veszítsen rugalmasságából.

Természetes E-vitamin: a szabadgyökök ellen lép fel, amelyek a bőr idő előtti öregedéséhez vezetnek.

Fitoszteorolok (spinasterol és schottenol): nyugtató és megújító hatásának köszönhetően a bőr visszanyeri ragyogását.

Bővebben a Nature’s termékekről >>

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.