Mire figyeljünk oda a tavaszi bőrápolásnál?

A tavaszi időszak a bőr számára olyan, mint a művészetben a reneszánsz mozgalom. Megújulni kíván, újjászületni, felfrissülni, Napot látni, amit a hosszú téli hónapok nem tudtak biztosítani.

Azonban az, hogy a hőmérséklet kedvezőbb lett az arcbőrünknek, számos veszélyforrást is rejteget magában. Az egyik ilyen természetes bőrkárosító pont a Nap, ami bár remek D-vitamin forrás és szükséges az egészséges bőr állapotának a fenntartásában, mégis nagyon könnyedén az ellenségünké válhat. Az UVB és UVA sugarak nemcsak hogy a tavaszi melegben, de télen is károsak a bőr számára, így a melegebb hónapokban is, az elsődleges bőrápolási szabály a fényvédelem.

A fényvédő használata


Az UVB sugarak felelősek a leégésért és az UVA sugarak pedig a bőröregedésért, ráadásul tudjuk, hogy a Nap sugarainak karcinogén hatása is van. Éppen ezért, a megfelelő fényvédelem és a fényvédő kiválasztása során érdemes mindkettő érték faktorszámát figyelembe venni. A napsugárzás révén megjelenhetnek a nem kívánt pigmentfoltok, ráadásul a bőrfelszínen lévő hámréteg megvastagodásával, amiért szintén a napsugarak felelősek, a mitesszerek száma is gyarapodásnak indulnak.

Ezeket a problémákat az UV szűrős krémekkel szépen vissza lehet szorítani. Tippünk: Fytofontana Stem Cells őssejtes emulzió a pigmentfoltok halványítására, 25-ös fényvédő faktora védelmet nyújt az UV sugárzás okozta fokozott pigmentáció ellen. Az arcbőrnek a fényvédelem mellett szüksége van a mélytisztításra, hogy a következőkben felkenni kívánt aktív hatóanyagok felszívódása zökkenőmentesen mehessen végbe. Nagyon fontos tisztában lenni azzal is, hogy a bőrápolást holisztikus szemléletben fontos vizsgálni és eszerint tenni azért, hogy minél tovább megőrizhessük a feszes és puha bőrünket, kitoljuk az első szarkalábak megérkezését, amire nem csak külsőleg érdemes fókuszálni.

Hámlassz rendszeresen! 


A hámlasztást otthoni procedúraként is el lehet kezdeni, nincs feltétlen szükség kozmetikusra, csak abban az esetben javasolt az ő szakértelmét választani, ha a felső hámréteg annyira megvastagodott, hogy a gyengédebb savak nem hoznak javulást. A piacon slágertermékekként futnak az AHA savak, amelyeket 10%-os koncentráció alatt otthoni használatra is lehet alkalmazni, ráadásul az anti-aging ellen való harcban is remek társ tud lenni. A BHA savak is jó választásnak bizonyulhatnak, ha a szebboreás bőr ápolása a fő célunk.

Kímélő arclemosók és hidratáló formulák!

Reggel és este is tanácsos nagyobb hangsúlyt fektetni az arctisztításra. Ajánlott kerülni az etanol és a illatanyag néven futó összetevők listáját minden esetben, hiszen ezek szárító hatással bírnak és a bőröregedési folyamatokat is felgyorsítják. A tavasz beköszöntével a testesebb cold krémeket le kell cserélni esszenciákra és tonerekre, amelyek magas aktív hatóanyagokat is magukba zárhatnak  és ezáltal biztosítják a bőrünk hidratálását is. Érdemes a reggeli vagy az esti rutinba egy hialuronsavas (Fytofontana Stem Cells hyaluron) szérumot is elhelyezni, ami a feszült, húzódó bőrérzet megszüntetésében nyújthat kellő segítséget.

Vitaminok belsőleg is!


A kiegyensúlyozott és harmonikus táplálkozás, mozgás mellett ajánlott kúraszerűen beiktatni a napjainkban néhány vitamint, nyomelemeket, aminosavakat, amik belsőleg is támogatni tudják a bőrképünk állapotát. A B-vitamin komplexek mellé a kollagén bevitele is számottevő lehet.
A mindennapos arcápolási rutinunknak nem kell az évszakváltozás során kifejezetten nagy változtatáson átesnie, hiszen a bevált termékek mindig a legjobb hatást nyújtják, azonban a textúrák közül érdemesebb a kedvenceink közül is a könnyedebb formulát választani, plusz a fentiekben említett néhány alap dolgot betartani és a tavasz – nyár beköszöntével extrémebben odafigyelni a fényvédelem fontosságára.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.