Milyen bőrproblémán segít az orvosi hámlasztás?

Legyen szó napkárosodás okozta elszíneződésekről, zavaró ráncokról, hegekről, esetleg a bőr egységes, egészséges küllemének visszanyeréséről, az orvosi hámlasztás biztosan segíteni fog. A hámlasztás többféle savval történhet, az erősség pedig a bőrtípustól és a probléma mértékétől is függ.

“Mindössze néhány perc is elegendő a megújuláshoz, de nagyon fontos, hogy profi szakemberre bízzuk az arcbőrünket” – javasolja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista.

Mit jelent az orvosi hámlasztás?

Érdemes az otthoni, szépségápolási rutinunk részéve tenni a rendszeres hámlasztást, de az orvosi hámlasztás ehhez képest csodákra képes, mivel a kémiai folyamat felgyorsított, kontrollált bőrmegújítást eredményez.

„A különböző savakkal célzottan kezelhetünk különböző bőrproblémákat, így ez a kezelés kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott, aki szebb bőrt szeretne, legyen szó pattanásokról, ráncokról, hegekről. Az eljárás nagyon egyszerű: a savas hámlasztás során sérülést okozunk a bőrnek, ami aztán megújult, sima bőrfelszínt eredményez” – mondja a szakember, hozzátéve, hogy minden esetben több alkalomra van szükség, mivel a bőrt fel kell készíteni a hámlasztás erősségére: a kezelés enyhébb savakkal kezdődik, majd alkalmanként egyre erősebb termékkel zajlik. Az eredmény már az első alkalom után látható, de a teljes megújuláshoz hat kezelésre van szükség. – „Minél drasztikusabb a hámlasztás, annál hosszabb ideig tart az eredmény, egyes esetekben hosszú évekről is beszélhetünk” – teszi hozzá a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

arc, nő

Fotó: 123rf.com

Teendők a kezelés előtt és után

A kémia hámlasztás egyértelműen megtisztítja és hidratálja a bőrt, javítja annak textúráját, és fokozza a kollagén és elasztin termelődését. Ha szeplők, májfoltok, pigmentfoltok jelentek meg az arc egyes részein, akkor is érdemes felkeresni szakembert, mivel ezeket is nagyon szépen lehet halványítani. A hámlasztás akkor is segít, ha a ráncok vagy hegek mélységét enyhítenénk, de a pattanások ellen is bevethető.

Többféle sav áll rendelkezésre a kezelésekhez, melyek különbözőképpen hatnak a bőrre, így minden problémára a legmegfelelőbb anyaggal dolgozunk. Vannak úgynevezett szóló-savas kezelések, melyek egyfajta anyagot tartalmaznak, és léteznek kombinált savak, melyekkel egy kezelés ideje alatt többféle problémát orvosolhatunk. Minden kezelés személyre szabottan történik, a bőrtípusnak és a probléma mértékének megfelelően tervezve – árulja el a szakember. Fontos megjegyezni, hogy az első alkalommal enyhe hámlasztást kap a páciens, ami után ragyogó, üde lesz a bőre, majd a fokozatosan erősödő savas kezelés járhatnak olyan bőrtünetekkel, mint enyhe bőrpirosodás, hámlás, viszketés. Ezek mindössze néhány napig tartanak, nem járnak fájdalommal.

Ha ki szeretnénk próbálni a kezelést, érdemes 2-4 héttel korábban felkészíteni rá a bőrünket: a retinolos krém használata, a napozás, a szolárium, a gyantázás, az IPL, lézeres vagy Vivace kezelés kerülendő, mivel foltosodhat a bőr miattuk. A kezelés után fokozottan kell figyelni a napvédelemre, javasolt az 50-es faktorú fényvédő krém használata, mert még az enyhe hámlasztás után is hajlamos a bőr a napfény okozta hiperpigmentációra.

Olvasd el ezt is!

Mindent az otthoni hámlasztásról

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.