Még sosem dolgozott ennyi magyar nő?

Kilencvennyolcezerrel több nő dolgozik ma, mint az előző kormány utolsó évének hasonló időszakában.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint tavaly szeptember-novemberben a 15-64 éves nők közül 1 millió 825 ezren dolgoztak.

Az NGM egyedülállónak nevezte, hogy a női foglalkoztatottak száma négy hónapja folyamatosan 1,8 millió feletti. A bővülés nem csak egy-egy hónap esetében jelentős, az emelkedés a kormányváltás óta folyamatos – hangsúlyozták.

A közleményükben idézték Szalai Piroskát, a nők munkaerő-piaci helyzetéért felelős miniszteri biztost, aki szerint a 2013-as női foglalkoztatási ráta biztosan magasabb lesz a 2012-es 52,1 százaléknál és az 1992-es 52,3 százaléknál is, így "újabb, immár 22 éves csúcsot értünk el a múlt évben".

noi-munkaero

Jelezte, hogy a munkahelyvédelmi akció és az adórendszer – benne a családi adókedvezmény és az egykulcsos személyi jövedelemadó – a foglalkoztatás valós és hosszú távon fenntartható bővülését eredményezte a versenyszférában is.

A miniszteri biztos szerint ez a tendencia tovább folytatódik, és az egyik igazán kockázatos csoport, és a kisgyermeket nevelő nők foglalkoztatása is jelentősen növekedni fog, mivel januártól már a gyed mellett dolgozni is lehet.

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.