Masszázs – kellemes, pihentető és hasznos!

Egy amerikai tanulmány nem is olyan régen bebizonyította, hogy a masszázsnak rendkívüli hatása van. Bebizonyították, hogy mindössze 10 perc alatt regenerálja a testet, az izomzatot egy kemény edzés után. Mindemelett fokozza az aktivitást. Egy egészségügyi masszázs sokkal hatásosabb, mint azt gondolnánk. Ellazít, feltölt energiával és test-lélek-szellem is harmóniába kerül.

De mire jó a masszázs?

Remek stressz oldó: manapság már a minden napjaink részévé vált a stressz. Nehezen tudunk elaludni a zűrös, nehezebb napokon. Ha nem pihenünk eleget, akkor a testben az úgynevezett kortizol nevű stresszhormon kerül előnybe… De a rendszeres masszázs csökkenti ennek jelenlétét és növeli az endorfinok és szerotinok termelődését.

Az izomfájdalmak is remekül kezelhetők a masszázzsal. Az ülőéletmód miatt, sokan küzdenek derék- és hátfájással. A gyógy masszázs a mozgásszervi problémák kezelésére kiválóan alkalmazható. Enyhíti a fájdalmakat, mely a rossz testtartás miatt alakul ki. Pozitívum még, hogy fellazítja az izommerevséget, az izom rugalmasságot fokozza, segít megelőzni a sportsérülést. Számos kutatás bizonyította, hogy a masszázsnak majdnem olyan előnyei vannak, mint a gyógyszeres kezelésnek, az akupunktúrának, a jógának vagy az aktív testmozgásnak.

Fotó: pixabay.com

Javítja az alvás minőséget: szervi betegségek, lelki problémák, tartós stressz, nem megfelelő alvási szokások… mind-mind hozzájárul a rossz alváshoz. Pedig a mély alvás állapota elengedhetetlen ahhoz, hogy regenerálódjon a szervezet. Bizonyított tény, hogy a hangmasszázs harmonizálja mindkét agyféltekét, ezáltal a rezgések helyreállítják test energetikai állapotát. Segíti az ellazulást, gyógyítja az alvási panaszokat.

A masszázs további egészségre gyakorolt pozitív hatásáról az alábbi linken olvashat! 

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.