Magyarok a hajhullás ellen!

Saját fejlesztésű szoftverrel és nemzetközileg elismert, új technológiával küzd egy magyar cég a hajhullás ellen.

A Hair Implantation Medical Group (HIMG) informatikusai és orvosai új korszakot nyitottak meg a hajátültetés fejlődésében: informatikai programjuk képes a hajbeültetés folyamatának pontos modellezésére, eljárásuk pedig úttörő klinikai fejlesztésnek bizonyult, amelyre már a világ számos országában felfigyeltek.

Sajnálatosan a hajhagymák végleges elpusztulására és a folyamat visszafordítására egyelőre nincsen gyógymód. Az emberi fejbőrön mintegy 100-150 ezer szőrszál található, amelyből naponta 50-100 szálat – 60 éves korunkig átlagosan 4 milliót – veszítünk el. A hajhullás 95 százalékát a férfi típusú genetikus kopaszodás okozza, amely a hajhagymák fokozatos elhalását jelenti.

A másik típusú, krónikus hajhullásnak számos oka lehet, például különböző betegségek, hormonális változások, gyógyszerek mellékhatásai, étrendproblémák; az emberek jelentős részét érintő kopaszodás és hajhullás azonban a tudomány jelenlegi állása szerint nem orvosolható, legfeljebb a hajhullás mértéke szorítható vissza.

Erre a problémára nyújthat megoldást az a magyar innováció, melynek köszönhetően új korszak nyílt a probléma kezelésében. A Hair Implantation Medical Group hajbeültetési eljárása egyedülálló klinikai továbbfejlesztése a korábban alkalmazott módszereknek, illetve a folyamat eredményességének prognosztizálásához fejlesztett informatikai programjuk képes a hajbeültetés folyamatának pontos vizuális modellezésére.

glo07glr

A HIMG informatikai szoftverének köszönhetően a páciens végigkövetheti a hajbeültetés teljes folyamatát, és a vizuális modellezés segítségével egyedülálló módon a saját elvárásai szerint választhatja meg az újonnan beültetett hajszálak pontos helyét. A program segítségével három különböző szögből lemodellezhető a hajbeültetésen gondolkodó ember számára a műtét utáni eredmény és pontosan beállítható a kiválasztott hajvonal, ami jelentős segítséget jelent a kopaszodással küszködő embereknek a választásban.

A programfejlesztéssel párhuzamosan a klinika orvosai a hajbeültetési eljárásában is újítással rukkoltak elő. A beavatkozás során egy az eddigieknél 20 százalékkal kisebb átmérőjű (0.5-0.8 mm) tűvel, a hajhagyma érintetlensége mellett történik a hajszálak kivétele a donorterületekről, így az ott okozott ritkulás sokkal kisebb mértékű, mint a korábban alkalmazott eljárások esetében.

Ez különösen fontos azoknál a pácienseknél, akiknél jelentősebb beavatkozásra van szükség. A módszert ma már több országban, többek között Ausztráliában, Ausztriában, Szlovákiában, Hollandiában, az Egyesült Államokban, Belgiumban és Új-Zélandon is alkalmazzák.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.