Létezik egy módszer, amivel tényleg megszabadulhatunk az izzadástól

 

Sokan nem tudják, de a botox manapság nem csak a ráncok ellen lehet nagy segítség, de az izzadástól is megszabadulhatunk az alkalmazásával. 

A Botulinum toxin kiválóan alkalmazható a hyperhidrosis, azaz a túlzott izzadás tüneteinek kezelésére, mivel a verejtékmirigyek működését befolyásolni lehet vele. Hogy pontosan hogyan kell ezt elképzelni, és kiknek jelenthet megoldást a botox ebben a formában, arról Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője mesél.

Szinte mindenki megtapasztalta már, hogy a túlzott izzadás mennyire kellemetlen tud lenni, és milyen kínos, mikor foltok jelennek meg a ruhánkon a hónalj, a mellkas vagy a hátunk tájékán. Sajnos a verejtékmirigyek működését nem tudjuk szabályozni, a szimpatikus idegrendszer pedig akkor is teszi a dolgát, ha éppen nagyon kellemetlenül érezzük magunkat a látható jelek miatt. Számos készítmény, deo, spray és krém áll rendelkezésre, de ezekkel csak nagyon rövid időre tudjuk a verejtékmirigyeket kordában tartani. Egyre népszerűbb azonban a hónaljba vagy egyéb területekre fecskendezett botox, amivel hetekre, sőt, akár hosszabb hónapokra is elköszönhetünk az izzadástól.
Hogy szünteti meg az izzadást a botox?

Először is azt érdemes tisztázni, hogy mit is csinál a befecskendezett botox, mi az, amitől sikerül a segítségével megszabadulni a zavaró izzadtságtól. „ A Botox neurotoxin, vagyis ismert nevén a botox, lényegében egy tisztított fehérje, ami azzal csökkenti az izzadást a kezelési területen, hogy átmenetileg blokkolja a kémiai jelátvitelt az izzadságmirigyek idegvégződésein. Ennek következtében azok nem választanak ki verejtéket, így nem jelennek meg izzadtságcseppek, kellemetlen izzadtságfoltok” – magyarázza a szakember.

A kezelés bevethető a legkritikusabb területeken, mint a hónaljak, a homlok, a tenyér vagy a talpak, de arra is van példa, hogy valaki a lágyék, a mellkas vagy a derék izzadását csökkentené.

Hosszú ideig nem jelennek meg izzadtságfoltok

A tavaszi és nyári hónapokban sokakat zavar, hogy már egy kis mozgást követően is rögtön átnedvesedik a ruhájuk az izzadtságtól, de az év bármely szakaszában előfordulhat, hogy valakit nagyon zavar a túlzott izzadás – sport, séta, vagy akár egy stresszesebb szituáció közben. A botox nem oldja meg örökre a problémát, de rendszeres kezeléssel ezek a kellemetlen tünetek teljesen megszüntethetők. „Az izzadásgátlás a kezelés után pár nappal kezdődik és a maximumát egy hét után éri el. Utána a páciens 6-8 héten át teljesen megszabadul az adott területen az izzadástól. Átlagosan 6 havonta érdemes a kezelést megismételni, ha tartós hatást szeretnénk elérni” – javasolja Dr. Széchenyi Kornél.

Hozzáteszi, hogy ha a beavatkozást profira bízzuk, akkor a fájdalomtól sem kell tartani, mellékhatások pedig csak nagyon ritkán fordulnak elő, akkor is gyorsan elmúlnak.

Forrás: New Beauty, purecom

Forrás: https://napidoktor.hu/index