Lehet, hogy Scooby gyáva, de egészséges

A Scooby Doo a “legegészségesebb” rajzfilmsorozat a brit egészségügyi szakemberek szerint, akik a fizikai aktivitás alapján állították rangsorba a népszerű televíziós gyereksorozatokat.

A rangsor elkészítéséhez a szakértők mintegy kétszáz órányi gyermekprogramot néztek meg a televízióban a húsz legnépszerűbb sorozatra koncentrálva. Az értékelés során azt vették figyelembe, hogy hányszor jelent meg fizikai aktivitás a képernyőn.

A szereplőket saját aktivitási szintjük alapján osztályozták, és helyes viselkedéssel, például rövid sétával vagy valamilyen sporttal szerezhettek pontokat – idézte kedden az egészségügyi minisztérium közleményét a The Daily Telegraph online kiadása.

Scooby azzal került a toplista élére, hogy állandóan szörnyek elől menekül. Valójában persze nem tekinthető igazi példaképnek, hiszen imádja a nasikat és az óriási szendvicseket – jegyezték meg a szakértők.

Mint hangsúlyozták: a ranglista csak egy vicces aspektusa a Change4Life néven futó egészségeséletmód-kampánynak, amelynek egyik partnere a LazyTown című gyermekfilm-sorozat.

7j63b7me19

A szériában a gyümölcsöket és a zöldségeket "sportcukorkának" nevezik, a film sztárja pedig az akrobatikus képességekkel bíró Sportacus, aki arra ösztönzi a gyerekeket, hogy játsszanak minél többet a szabadban. A 75 ezer fontos költségvetésű kezdeményezés keretében a LazyTown márkájával jelzett recepteket és matricás füzeteket is kapnak a gyerekek.

"Sportacus nagyszerű példakép, éppen azt közvetíti a kisgyerekeknek és szüleiknek, amire szükségük van, hogy legyenek egészségesek és mozgékonyak" – fogalmazott Anne Milton közegészségügyi miniszter.

A fizikai aktivitás alapján rangsorolt rajzfilmek toplistáján a Scooby Doot a Shaun, a bárány követi, a harmadik helyet pedig a LazyTown szerezte meg. Az első ötben szerepel a Bob, a mester, a "legegészségesebb" tíz közé pedig a Tom és Jerry, valamint a SpongyaBob Kockanadrág is bejutott. A Garfield-széria a 19. lett a húsz filmből álló rangsorban.

Az egészséges hősök listáján az előkelő első helyet Sportacus foglalja el, Scooby Doo, a gyáva kutya csupán a második lett, közvetlenül a nyomában viszont barátai, Daphne, Shaggy és Freddie loholnak. Garfield sajnos a húszas toplistán – nyilván nem véletlenül – nem kapott helyet.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.