Lassíts az iramon! Ne legyél frusztrált!

Rossz alapanyagokból nem fogsz tudni finom vacsorát készíteni. Nem jó állapotban lévő, frusztrált embereknek nem lesz kielégítő a párkapcsolatuk sem. Tehát akkor mi a megoldás? Ne legyél frusztrált!

Nagyon jó tanács, mondhatom. Körülbelül olyan, mint amikor az orvos azt mondja a betegének: „Ne idegeskedjen annyit, árt az egészségének!

Elmesélek egy történetet és elmondok egy technikát, ami nekem nagyon bevált.

Fotó: pexels

Egyszer egy gyógyító meglehetősen furcsa tanácsot adott egy frusztrált embernek. Az izgatottan mesélte a gyógyítónak, hogy milyen hatalmas mennyiségű munkát kell elvégeznie nap, mint nap.

Sok diabéteszes állítja meggyőződéssel: „A stressztől lettem cukorbeteg!” Legyen szó magánéleti vagy munkahelyi traumáról, számos esetben az érzelmi mélyponttal gyanúsan egybeesik időben a cukorbetegség kialakulása.

Lehetünk a stressztől cukorbetegek?

  • Minden este hazaviszem a munkámat – mondta idegesen.
  • Miért viszi haza? – kérdezte a gyógyító
  • Mert meg kell csinálnom – füstölgött az ember.
  • Más nem tudja megcsinálni, vagy segíteni önnek?
  • Nem! – csattant fel a férfi –, én vagyok az egyetlen, aki meg tudja csinálni. Jól kell megcsinálni, és csak én tudom elvégezni, ahogyan kell, minden rajtam múlik!

A gyógyító ekkor a következő „receptet” adta: a páciensnek napi egy órát kellett kivennie a munkaidejéből és tennie egy nagy sétát. Aztán heti fél napot kellett kivennie, és azt a temetőben tölteni.

szakitas

Foto:123rf.com

A férfi döbbenten kérdezte: – Miért kellene fél napot töltenem a temetőben?

  • Azt szeretném, hogy sétálgasson ott, és nézegesse azoknak a sírkövét, akik ott fekszenek. Azt szeretném, hogy meditáljon azon, hogy sokan azért vannak már a sírban, mert azt hiszik, akárcsak ön, hogy az egész világ az ő vállukon nyugszik. Meditáljon el azon a puszta gondolaton, hogy amikor majd ön is a temetőben nyugszik, a világ ugyanúgy megy tovább, és akármennyire is fontos embernek gondolja magát, mások is képesek lesznek elvégezni azt a munkát, amit most ön csinál.

Állítólag a férfi megértette, lassított az iramon…

Igaz, hogy a szellemet le lehet csendesíteni úgy, hogy lecsendesítjük a testet, tehát legalább egyszer huszonnégy óránként hagyd abba, amit csinálsz tizenöt percre, és gyakorold a derűt. Nekem bejött.

 

Ne kérj

 

Ne kérj időt a haláltól,

Kegyelmet a sátántól,

Megértést a bolondtól,

Jótettet a gonosztól.

 

Lehet adna, de nem adhat,

Nincs hatalma rá,

Nem tehet mást, csak azt,

Mit a Sors szabott reá.

[ Pilát Gábor az elmúlt húsz évben közel 33.000 embert képzett értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeken, továbbá több mint 8 éve tart személyes coaching-ot, azaz terepmunkát az üzleti szférában. Az itt szerzett tapasztalat alapján már a kezdetektől azt figyelte meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

Szerző: Pilát Gábor 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.