A kopasz férfiak a tudomány szerint férfiasabbak és sikeresebbek

Nincs mit bezselézni reggel a tükör előtt? Semmi probléma, a nőknek ez még imponálhat is!

Mi a közös Jeff Bezos üzleti mágnásban, Kenneth Frazier a Merck & Co vezérigazgatójában, Steve Ballmer a Microsoft volt vezetőjében vagy éppen Jason Statham brit akciósztárban? Első hallásra azt mondanánk, hogy semmi, de első ránézésre azonnal megvan a kapocs: mind kopaszok.

A dús hajkorona nélkül élő férfiak igen gyakran sikeresebbek és intelligensebbek hajas társaiknál és ezt már a Pennsylvaniai Egyetem felmérése is bebizonyította.

Az amerikai tudós, Albert E. Mannes, aki nem mellesleg szintén kopasz, 2012-ben folytatott le egy kísérletet 59 alannyal, akiknek az volt a feladata, hogy véleményt alkossanak a felmutatott képeken látható férfiakról.

Az alanyok minden fotót két változatban néztek meg, az egyiken hajjal, a másikon pedig teljesen kopaszon volt látható az adott férfi. Utóbbiakról egyértelműen többen gondolták, hogy dominánsabb, nagyobb és erősebb egyének. Kitétel volt egyébként, hogy az illető teljesen kopasz legyen, ugyanis a kopasz foltok és ritkuló frizurák egyértelműen gyengeséget sugallnak és persze kevésbé vonzóak.

Nagyon hasonló eredményre jutott a Saarlandi Egyetem pszichológusának, Ronald Henssnek a kutatása is, akinek 20 ezer fős felmérése szerint a kopasz férfiak bár idősebbnek, de ezzel együtt bölcsebbnek és intelligensebbnek tűnnek.

Régebben a tudomány úgy tartotta, a kopasz férfiak vonzóbbak a nők szemében, ezt pedig azzal magyarázták, hogy a magas tesztoszteron szint korrelál a hajhullással. Persze ez így nem egészen pontos, hiszen tudjuk, hogy a kopaszodás kialakulásáért a tesztoszteronból képződő Dyhidrotesztoszteron DHT hormon a felelős.

Ez persze nem azt jelenti, hogy akik most nekilátnának leborotválni a fejüket, azonnal intelligensebbeknek, sármosabbnak fognak tűnni, de egy lépéssel talán közelebb kerülhetnek a sikerhez.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.