Kiszámította a tudmány, mikor születik meg az utolsó ember a Földön

A számot pedig egy matematikus, Thomas Bayes bonyolult valószínűségi elméletére, illetve empirikus felvetésekre alapozza.

Az egyik leghíresebb tudós-filozófus válaszolta meg a sokakat foglalkoztató kérdést, és elárulta, szerinte mikor születik majd az utolsó ember a Földön.

Foto:pixabay.com

John Andrew Leslie 11120-ra, azaz az Úr tizenegyezerszázhuszadik évére jósolja az utolsó földlakó születését. 

John Andrew Leslie egyébként “Doomsday Argument” néven jelentette meg az utolsó ember születéséről szóló elméletét, a számítás lényege, hogy ezidáig 60 milliárd ember született a Földön, a maximum pedig 12000 milliárd lesz.

Emellett azt feltételezi, hogy 10 milliárd lesz az a szám, amelyben maximalizálódik bolygónk lakossága.

A bolygók közül három lakható zónába esik. Hét, a Földhöz hasonló bolygót fedeztek fel 40 fényévnyi távolságra, néhányukon élet is lehet.

Már hét Föld-szerű és nagyságú bolygót találtak

Forrás: nuus.hu


Egy válasz

  1. vérnyúl

    Kicsit se füle, se farka cikk. Valami gond van a számok körül. Nehezen hihető, hogy míg a világ népessége alig 15 nemzedékkel ezelőtt a 400 milliót se érte el, 5000 éve pedig 30 millió se volt, hogy élhetett a bolygón eddig 60 milliárd ember, és milyen alapon, miből jön az a szám, hogy 12 000 milliárd ember lehet a bolygón összesen. Mi alapján becsüli meg a civilizáció élettartamát?
    Lehet, én gondolkozom egyszerűen, de szerintem az emberiség vagy pár évtizeden belül megroppan, először civilizációját, majd népesedését tekintve, vagy megtanul végre együttélni a természettel, fenntartható módon, ez esetben azonban évszázezrei, vagy milliói vannak.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.