Kézírás és karrier

Ha jelentkezel egy állásra, nem csak az számít, hogy mi áll az önéletrajzodban, hanem az is, hogy az miként fest, a kézírásod ugyanis sok dolgot elárul rólad, és a karrieredről.

Napjainkban már egyáltalán nem meglepő, ha sokszoros túljelentkezés történik egy-egy meghirdetett pozícióra. Éppen ezért, a legtöbb helyen már a beérkezett pályázatok között is szigorúan szelektálnak, ki az, aki esélyt kaphat a bemutatkozásra egy személyes találkozó alkalmával, és ki az, akinek – jó esetben – megköszönik a jelentkezését, de nem hívják be a meghallgatásra.

Vigyázat, csalok!

Egy-egy félresikerült önéletrajz nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az, aki valójában rátermett lenne a feladatok ellátására, nem jut be az interjúra, míg egy profin megszerkesztett változat jó benyomást kelthet az előválogatókban, és olyanok előrejutását segíti, akik valójában meg sem érdemlik a személyes találkozó lehetőségét.

Ezen a téren igen könnyű ,,csalni”, ma már számos mintát találunk az interneten vagy a karrier-tanácsadó könyvekben, arra vonatkozóan, hogy hogyan írjunk lenyűgöző önéletrajzot, a legújabb trendeknek megfelelően. Egyre több helyen kérnek kézzel írott önéletrajzot, vagy motivációs levelet, pontosan azért, mert a munkahelyi grafológiához is értő szakemberek segítségét kérik a szelektáláshoz.

Amikor saját magad veted papírra az eddigi tapasztalataidat és az iskolai végzettségeidet, jóval többet elárulsz magadról, mint hinnéd! Ilyen szempontok szerint sokkal sportszerűbbé válhat a jelöltek kiválasztása, és nagyobb lehet az esély arra, hogy azok szállnak harcba egy-egy betöltendő állásért, akik azt valóban megérdemlik. Ezzel a munkaadók, és persze az álláskeresők is jobban járnak!

5 fontos infó, amit a grafológus megtudhat róla:

• … mennyire vagy ambiciózus, kitartó, szorgalmas és intelligens

• … mennyire vagy megbízható, szavahihető, becsületes

• … tudsz-e, szeretsz-e csapatban dolgozni vagy inkább magányos farkas vagy

• … alkalmas vagy-e mások irányítására, vezetői beosztásra

• … nyitott vagy-e az új ismeretek befogadására, szívesen és könnyen tanulsz-e

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.