Játékos szépségtippek a megnyerő arcért

Csókos száj, ragyogó tekintet, pisze orr és pirospozsgás pofi. Nem csak tizenévesek hódíthatnak hasonlókkal. Léteznek sminktrükkök, melyek kortól függetlenül segíthetnek a csábításban.

A telt ajkak több nő szexepiljéhez is hozzátartoznak. A száj telítettsége jelzi a nőiességet, a női hormonok intenzitását és a termékenységet – jegyezte fel az International Journal of Cosmetic Science cikkében Fink, a kozmetológia egyik neves szakértője.

A száj tehát igen fontos szerepet tölt be a csábítási folyamatokban, ám nincs kizárólagos szerepe. Ugyanis csakis az ajkak hangsúlyozása kevés a biztos sikerhez. Tartsuk meg a sminkkészletünket és a következőkben leírtak szerint alkalmazzuk.

Az Euromonitor International eredményei szerint, évente átlagosan 40 millió dollárt költ a Föld lakossága kozmetikumokra és több száz órát tölt különböző kenceficék és kozmetikai szerek használatával. A sminkfüggők, még a gazdasági válság árnyékában sem voltak képesek lemondani a hőn áhított kincseikről. Ahelyett, hogy olcsóbb termékeket kerestek volna, Ők ragaszkodnak a rég bevált márkáikhoz és azok minőségéhez.

Van, aki nem képes utcára lépni anélkül, hogy ne rajzolna magának arcot, nemhogy hódítani indulna smink nélkül. Ám akadnak olyanok, akiknek cseppet sem fontos a pipere és a természetesség vonzerejére esküsznek.

Lássuk a tudomány mely csoport pártjára áll, ha a hódítás eredményességét vizsgálja?

A biológusok állítják, hogy a kinézet jelentős szerepet tölt be a párválasztásban. A szerelem vak – tartja a mondás. Igen ám, de ezzel úgy tűnik, hogy csupán a kevésbé attraktív emberek nyugtathatják magukat. A valóság ugyanis, hogy a szerelmi kapcsolatokban, fontos a kinézet.

Azon akad meg ugyanis a szemünk, akit vonzónak találunk és minden bizonnyal őt fogjuk megszólítani, vagy éppen vele kezdünk el flörtölni. Így tehát, ha szebbnek szeretnénk mutatni magunkat, akkor érdemes kozmetikumokat használnunk, – nyilatkozta Bernhard Fink viselkedési biológusa, a LiveScience-nek.

Bízhatunk saját vonzerőnkben, de sziporkázó humorunkat és lehengerlő személyiségünket csupán akkor csillogtathatjuk a szívünk választottjának, ha ő  is külsőre attraktívnak talál minket. Ám a kisugárzásra manapság már nem igen adnak, ha az nem párosul a megfelelő külcsínnel. Szálljunk hát le a rózsaszín felhőkről, amikkel a természetesség vonzerejébe ringattuk magunkat és pattanjunk a valóság lovára, amivel meg se álljunk a hódítás sminkparadicsomáig.

Na, de melyik sminkcsoda láttán nyissuk ki a pénztárcánkat?

Először is tisztázzuk, ki mit szeretne:

  • Az egészséges és fitt hatás elérése érdekében, az alapozók és púderek használata talán a legfontosabb.
  • Ha a korunkat szeretnénk elfedni, szempillaspirál és némi púder ajánlott.
  • Abban az esetben, ha a csábítani akarunk, akkor a cicaszemek és a buja ajkak megfestésére kell törekednünk.

smink2 1000

Egészség, frissesség

A sima, tiszta és matt arcfelület alapozóval érhetjük el. Ha a szem alatti táskáinkat és karikáinkat eltűntetjük, máris egészségesebbnek tűnik arcunk – vallja Fink. Ez magyarázhatja az alapozó hihetetlen népszerűségét. Becslések szerint, ugyanis közel 13 milliárd dollárt tudhat magáénak csak ez a termékfajta a már fent említett 40 milliárdos summából.

Az alapozó népszerűségi indexének növekedéséhez nem csak a női, de a férfi nem is egyre inkább hozzájárul. Évről évre elfogadottabb lesz, főként a nyugati kultúrákban, hogy egy igazán valamit is magára adó hím, igenis használ kozmetikumokat. A piperepasik kora, tehát egyre inkább közeledik.

Az orr fiatalsága

Kutatók szerint, az arcfelépítésünk, arcformánk jóval hamarabb elárulja korunkat, mint szemkörnyéki ráncaink. Egészen pontosan az orr mérete és formája befolyásolja leginkább az arc kinézetét.

Az arc legtöbb része röviddel felnőtté válásunk után megáll a növekedésben és elnyeri végső formáját, nem úgy az orr, (és a fül), mely folyamatosan változik. A nagy orr, egy idősebb arcot is jelezhet, ám természetesen ez etnikai sajátosság is lehet.

A sasorrot nem érdemes kihangsúlyozni, mivel az az öregség jele. Ha az orról, egy kis sminkkel eltereljük a hangsúlyt, az többet ér, mint bármely ránctalanító.

Nyisd ki szemed, csukd be szád!

A szem a vonzerőnk alapja. Egy pillantással, egy játékos tekintettel becserkészhetjük hódításunk tárgyát. Használjunk bátran szempillaspirált és szemceruzát a tüzes tekintet megfestéséhez.

A sötétebb ajkak hívogatóak a férfi szem számára. A rúzs és ajakbalzsamok használata ezért kötelező, ha vadászni indulunk. Egy dologra vigyázzunk! Ne essünk a közönségesség csapdájába. Ha a szánkat sötétre rúzsozzuk, akkor semmiképpen se használjunk erős sminket a szemünkre. Vagy a szem, vagy a száj legyen hangsúlyos. Szemezni, vagy csókolózni akarunk a becserkészés végén – hát én a csókra szavazok! Többiek?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.