Így válassz napszemüveget, hogy védd a szemed!

Nyáron a napsütéses órák megnövekedett száma azt jelenti, hogy sokkal több időt töltünk el a szabadban, ami veszélyt is rejthet szemeinkre nézve. Ezért fontos napszemüveget visleni. De milyet?

A napszemüveg kiválasztása sokak számára nehéz feladatot jelent. Most kiderül, miért olyan fontos ebben az időszakban a biztonságos napszemüveg használata.

“A stílust félretéve más dolgokat is figyelembe kell vennünk a megfelelő pár kiválasztásakor. Ezek végülis nem csak kiegészítők, legfőképpen azt a célt szolgálják, hogy megvédjék szemünket a nap káros hatásaitól – mondja Szalay Szabolcs, a Premium Vision Optika üzletvezető igazgatója.

UV védelem mindenek felett – a Nap olyan sugárzást bocsát ki, amelyet nem látunk, és nem érzünk, ennek ellenére károsítja a szemeinket. Olyan szemüveget érdemes vásárolni, amely elzárja az UVA és az UVB sugarak 100%-át.

Megfelelő méret – A szemet körülölelő napszemüveg segíthet az UV-fény blokkolásában, míg ha nem passzol arcunkhoz, az könnyen bejuthat a keret mellett.

A lencse és a színe – Az, hogy egy lencse szinte sötét, még nem jelenti azt, hogy blokkolja az UV sugarakat. A pupillánk szabályozza, hogy mennyi fény jut be a szemünkbe. A sötétített lencsék viselésekor a pupilla kitágul, több fényt enged be. Ha a napszemüvegünk nem képes az UV-sugarak blokkolására, akkor többet árthatunk a viselésével, mint használunk.

Ha felmerül a kérdés, milyen napszemüveg lenne a legalkalmasabb a szemeink védelmére, és mi az, ami jól állna?! A szakemberek segítenek ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában és az ideális napszemüveg kiválasztásában.

Veszélyes a strandolás, ha nincs napszemüveg

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.