Így nyisd ki a tekinteted!

Smink nélkül valósággal „eltűnik” a szemünk? Nem elég hangsúlyos a tekintetünk? Íme néhány egyszerű és hatásos trükk a káprázatos szemekért!

A szemkiemelése – hatásos tekintet

Számos esetben elképesztő különbség van egy sztár festett arca, és smink nélküli megjelenése között: ha összehasonlítjuk a két képet, rádöbbenünk, mekkora szívességet tesz nekünk a smink. Vannak, akiknek a szeme valósággal „eltűnik”, ha nincsenek kifestve.

A smink valójában a szépség hangsúlyozására született, ugyanakkor bizonyos esetekben valóban sokat tesz azért, hogy egy tekintet nyíltabb és hangsúlyosabb legyen, ragyogóvá váljon. Ha olyanok vagyunk, mint például Gwyneth Paltrow – akinek smink nélkül meghökkentően „eltűnik” a szeme – több trükk is rendelkezésünkre áll a tekintet megnyitására!

Göndör szempilla

Amennyiben nincsenek természetesen hosszú, tökéletes szempilláink, göndörítsük be őket! Ez hatásos eszköz a szem megnyitásában! Először a szemfestéket vigyük fel a szemre, majd a szempillaspirált, és miközben szárad, használjuk a szempilla-göndörítőt! A leghasznosabb, ha 3 másodpercig tartjuk a szempillán, de teszteljük előtte, hogy nem túlságosan forró-e!

smink

Mi a teendő az alsó szempillákkal?

Sok szakember nem javasolja a szempillaspirált az alsó pillákra, mert „bezárhatja” a tekintetet. Ez valóban igaz néhány nőre, de azért nem árt kipróbálni a szemceruzát, illetve a szempillaspirált az alsó pilláknál, mert igen drámai különbséget jelenthet, pozitív értelemben.

A legokosabb, ha magunk teszteljük, hogy milyen a hatása! Tény, nem olyan könnyű az alsó pillákon használni a spirált, ezért az a legjobb, ha az ecsetet igyekszünk függőlegesen tartani, és oda-vissza „söprögetjük” a pillákat.

A szem alsó részének hangsúlyozására lágy szemceruzát használjunk, és kissé az ujjunkkal dolgozzuk el a vonalat, így természetes lesz a hatása, és kevesebb az esélye annak, hogy elkenődik.

Ne féljünk a műszempilláktól!

A jó műszempilla egzotikus, gyönyörű és természetesnek hat, ha megfelelően van felrakva. A drogériákban is bőven lehet kapni belőlük, ha pedig túl hosszúak, megrövidíthetjük őket ollóval.

Hódító fehér fény

Különösen esti partikhoz ajánlott! Tegyünk egy kevés világos fényt közvetlenül a szem belső zugába, ahol a felső szemhéj találkozik az alsóval, közel a könnycsatornához! Ez a kis fehér fény ugyanis csodásan élénkíti a szemet.

smink

A sminkmesterek régi trükkje, és ha megnézzük alaposabban a vörös szőnyegen felvonuló sztárokat, szinte valamennyinél megfigyelhető a szem „élénkítése”. Az alsó szemhéjra a krémes fehér ceruza alkalmazása is nagyon jól mutathat!

Egy ápolt szemöldök csodákra képes!

Átformálhatja a tekintetet, nagyon sok nőnél visz véghez hihetetlen változást, ennek ellenére nem mindenki vállalja, hogy kísérletezik a formájával, sűrűségével: vagy úgy érzi, nem ért hozzá, vagy nem biztos abban, milyen forma állna neki a legjobban, és hogyan kellene a szemöldököt megigazítani.

Ha bizonytalanok vagyunk, legjobb szakember segítségét kérni, majd, ha ő már elkészítette az ideális szemöldökvonalat, azt utána könnyen kezelhetjük otthon csipesszel!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.