Ideje eltüntetni az arcunkról a nyár nyomait

Bár már nagyon távolinak tűnhet, bőrünk még magán hordozza a nyár nyomait, hisz a meleg hónapokban fokozottabban megviselték a káros hatások.

A vakáció alatt szerzett barnaság hamarosan teljesen eltűnik, a sok napozás, a klóros vízben történő fürdőzés, a szél, a légkondicionáló berendezések vagy éppen a fokozottabb alkoholfogyasztás hatására bőrünk sápadtabb lett, illetve valamivel több ránc és nem kívánt pigmentfolt jelent meg rajta.

Ha még nem tettük, ideje eltüntetni a nyáron szerzett nyomokat: erre az ősz a legideálisabb időszak – mondja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

A károsító tényezők, mint az erős napsugárzás, a klóros vagy sós víz, a szél és a légkondicionáló berendezések mind hatással vannak a bőrre, akárcsak az alkoholfogyasztás és a túl sok éjszakázás. Hatásukra a szervezetben szabad gyökök jönnek létre, melyek roncsolják az ép sejteket, szöveteket és kötőszöveti állományt. A kollagén és elasztikus rostok mennyisége ezáltal csökken, a bőr pedig veszít feszességéből és rugalmasságából.

arcbor, arcapolas

Ha szeretnénk, hogy bőrünk megőrizze fiatalos megjelenését és funkcióját, akkor tennünk kell a regenerálódásáért.

Kiemelten fontos, hogy évszaktól és időjárástól függetlenül gondoskodjunk bőrünkről, amely, mint első védelmi vonal, fontos szerepet játszik a szervezetünk védelmében. A legfontosabb, hogy külsőleg és belsőleg is gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról. Egy egészséges felnőttnek 2,5-3 liter vízre van szüksége naponta, erre érdemes a bőr egészsége miatt is odafigyelni.

 A szabad gyökök káros hatásait antioxidánsok szedésével küszöbölhetjük ki – hívja fel a figyelmet az orvos-esztétikai specialista. „Különösen fontos szerepe van a C-vitaminnak, ami ezen kívül segíti a kollagén termelődését is. A rendszeres kozmetikai kezelések pedig segítenek a bőr felfrissítésében, de a már kialakult bőrelváltozások kezelésére is számos professzionális megoldás létezik” – mondja.

A hámlasztások visszaadják a bőr ragyogását

Az eljárás lényege, hogy eltávolítja az elhalt és károsodott hámsejteket a bőr felszínéről, ezáltal javítja a keringést és beindítja a regenerációs folyamatokat. A hámlasztás lehet kémiai, amikor valamilyen savat használ a szakember, ennek fajtájától és erősségétől függően mélysége lehet felületes, közepes és mély.

A másik módszer a frakcionált lézeres rejuvenáció, amely a bőrmegújításon kívül képes a pigmentfoltokat is elhalványítani, a ráncokat csökkenteni. A lézeres peelinget önmagában vagy kémiai hámlasztással kombináltan is végezhetik. Ebben az esetben a felületes kémiai hámlasztás eltávolítja az elhalt hámsejteket, lehetővé téve, hogy a lézer mélyebben is kifejthesse hatását.

borapolas

Hialuronsavas arcfiatalítás és ránctalanítás

A száraz bőrön létrejött ráncok elleni küzdelemben manapság az egyik leggyakrabban használt eljárás a hialuronsavas töltőanyaggal történő arcfiatalítás. A hialuronsav olyan 100%-ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr egyik alapvető alkotóeleme. Injekciós tűvel az arcba fecskendezve vizet köt meg, így megduzzadva képes kitölteni a volumenhiányos területeket, megemelni a megereszkedett arcot, feltölteni a ráncokat. Ezen kívül a bőrben a vízmegkötő képességéből adódóan biztosítja annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát is.

A pigmentfoltok csökkentése

A nap által okozott pigmentfoltokat nemcsak lézerrel és hámlasztással lehet halványítani, vagy számukat csökkenteni. Vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett fehérítő krémek. Ezek a klasszikus hatóanyagok, mint a szalicilsav, C-vitamin, arbutin mellett növényi anyagokat is tartalmaznak, mint például az olívalevél kivonata, de megtalálható bennük a cink PCA, ami gyulladáscsökkentő is. Fontos, hogy a krémet legalább három hónapig használjuk, és ez idő alatt kerüljük a napfényt. Csak így érhetjük el, hogy a bőr regenerálódni tudjon, és a hiperpigmentációt okozó felesleges melanin kiürüljön.

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.