Horzsakővel gyilkolászod a sarkad?

Lassan beköszönt a meleg idő, újra nap mint nap látszódik a lábunk, ezért egyértelműen tavaszi “nagygenerálra”  szorulnak a sarkaink és a körmeink. De nem mindegy, hogy hogyan ápoljuk a lábainkat.

Nélkülözhetetetlen házi lábápolási tippek

Gyakori gondot okoz a legpuhább láb bőrű embernek is, a talpon, sarkon és az ujjon előforduló kisebb-nagyobb bőrkeményedés. A dörzsölés és a nyomás hatására, a bőr védekezéseképpen alakul ki a bőrkeményedés. Zárt cipők viselésével gyakran állandóan visszanövő szeges bőrkeményedések alakulhatnak ki, melyek kellemetlenek, fájdalmasak és zavaróak járás közben.

A házi lábápoláshoz az alapvető lábápoló eszközöket és anyagokat be kell szerezni, és rendszeren kell azokat használni. A sarok és talp erőteljesebb igénybevételnek van kitéve, ezért ha tehetjük hetente legalább egyszer, áztassuk meg a lábakat illetve sarokreszelővel dörzsöljük simára ezeket a területeket.

A lábáztatáshoz, a hideg-meleg váltott vizes lábfürdőhöz számos fürdősót és más ápolóolajakat, fertőtlenítőket vásároljunk. A jól kiáztatott bőr horzsakővel, vagy fémreszelővel könnyen eltávolítható

sarok

A kisebb sarok- és talpkeményedésektől a sarokpuhító krémek rendszeres használatával, ezek a készítmények általában horzsakövet tartalmaznak, könnyedén megszabadulhatunk. A bőrt ezután olajjal vagy krémmel feltétlenül kenjük be! A bőrkeményedéseknek elejét vehetjük, ha a lábfürdő után bőrpuhító, mélyhidratáló lábkrémmel, majd bőrradírral kezeljük a kissé megkeményedett bőrfelületeket.

A kész bőrradír helyett megteszi az otthon készült is: keverjünk össze egy evőkanál kristálycukrot két evőkanálnyi olívaolajjal, majd nedves vattakoronggal körkörösen kenjük el a megszarusodott bőrfelületen.

A cukor igen jó hámlasztó szer, kíméletesen puhítja fel a makacs bőrkeményedéseket is. A növényi olajok ugyancsak alkalmasak az elhalt és megkérgesedett szaruréteg felpuhítására. Az olaj felszívódásának időtartamára húzzunk a lábunkra zoknit. A kisebb szarusodások eltávolítására használt habkövet gyakran cseréljük. A fém sarokreszelőt használat után fertőtlenítsük alkohollal.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.