Ho’oponopono – A megbocsátás művészete

A ho’oponopono egy ősi Hawaii módsze A ho’oponopono egy ősi Hawaii módszer, jelentése jobbá tenni valamit, kijavítani egy hibát, tökéletesíteni magunkat. Ez a spirituális technika dr. Ihaleakala Hew Len által vált ismertté, aki egy kórház pszichiátriai osztályán dolgozott.r, jelentése jobbá tenni valamit.

A ho’oponopono egy ősi Hawaii módszer, jelentése jobbá tenni valamit, kijavítani egy hibát, tökéletesíteni magunkat.

Ez a spirituális technika dr. Ihaleakala Hew Len által vált ismertté, aki egy kórház pszichiátriai osztályán dolgozott.

Betegeivel személyesen nem találkozott, csak azok kórlapjait vizsgálta, s eközben önmagán keresztül gyógyította őket nagy sikerrel, aminek csodájára is jártak. Önmagát kezdte el gyógyítani és ezáltal gyógyultak a betegei. Számtalan esetről számoltak be; pár hónap elteltével az ágyhoz kötött betegek sétálhattak, a gyógyszerfüggők leszoktak, és sokan elhagyhatták a kórházat.

Hogyan?

Megkérdezték tőle:

Mit csináltál magaddal, amitől ezek az emberek ennyire megváltoztak?”

 

„Egyszerűen meggyógyítottam magamban azt a részt, ami őket teremtette.”

A módszer úgy tartja, hogy, ha magadat rendbe hozod, rendben lesz a világ is. A módszer abból indul ki, hogy a minket körülvevő világ annak a projekciója, ahogyan mi magunkkal vagyunk, ahogyan viszonyulunk önmagunkhoz. Ezért, ha békés, nyugodt világra vágyunk, nincs más dolgunk, mint saját magunkban megteremteni ezt az állapotot.

boldogsag3

Fontos, hogy felelősséget vállaljunk gondolatainkért, szavainkért, tetteinkért és körülményeinkért, mert mind belőlünk ered, és csakis nekünk köszönhető. A múltban ért sérelmek, fájdalmak, elkövetett hibáink, mind részét képezik jelenlegi életünknek.

Azonban ezzel a módszerrel dolgozhatunk múltbéli és jelenlegi hibáinkon, megtanulhatunk elfogadni, megbocsátani magunknak, és képesek vagyunk visszanyerni önszeretetünket, amely közelebb visz minket természetes állapotunkhoz a tiszta, boldog és szeretetben lévő lelkünkhöz. Hiszen a legnagyobb öngyógyító erőnk a szeretet; önmagunk őszinte és tiszta szeretete.

A módszer igazán egyszerű, bárki elsajátíthatja, aki szeretné. 4 mondat ismétlése, mantrázása segít a lelkünkhöz közelebb kerülni, és segít megtisztítani minden olyan negatív érzéstől, amire nincs szükségünk.

Mi a mantra?

A mantra egy spirituális módszer, amely segít a megtisztulásban és a boldogság állapotának elérésében. Rövid szótagok vagy mondatok ismétlése. A kimondott szavaknak igen jelentős erejük van. Ezek nagy hatással vannak tudatunkra, ezáltal az egész életünkre. Minden egyes kimondott hang, illetve szó információt és energiát közvetít a világ felé.

Minden szó kimondásával útnak eresztünk valamit, aminek a hatása visszatér hozzánk, bensőnkbe. A szavak többszöri ismétlése segíti információkat építenünk a tudatunkba, sőt a tudattalanunk mélyébe is. Ezért jó szem előtt tartanunk, hogy mire fordítjuk figyelmünket, és hogy milyen gondolatokat öntünk szavakba.

szerelem6

A ho’oponopono mantra

Sajnálom – ezt kimondva vállalod a felelősséget gondolataidért, szavaidért, tetteidért.

Kérlek, bocsáss meg – ezzel megtisztítod magad egy élmény, helyzet negatív programjától, érzésétől.

Köszönöm – ezzel kifejezed a hitedet, bizalmadat abban, hogy a dolgok mindenki számára a legjobb módon alakulnak.

Szeretlekezzel gyógyítod azt az érzelmet, sérelmet, amit a helyzet előidézett.

A gyakorlat

Ebben a négy mondatban rejlik az önmegbocsátás, önelfogadás és önszeretet kulcsa, hiszen senki mással, csak önmagaddal van feladatod!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.