Hol a parfüm helye?

Coco Chanel szerint a nőknek oda kellene fújniuk a parfümöt, ahova a csókokat várják, de hol vannak az illatok zónái a testen?

Az illatnak személyisége van: elalélhatunk tőle, de meg is fojthat minket. Szerethetünk a közelében lenni, de a hányinger is kerülgethet minket megérezve jelenlétét. Mégis, ha a molekulák egymásra találnak, egy életre belénk ivódik az illat, ami meghatározhatja a továbbiakat.

Pulzus pontok

A nyaki verőér és a csukló pontjaira fújt parfüm illata egész nap körbelengi tulajdonosát. A tudományos magyarázat nagyon egyszerű: a bőrhöz közeli ér a vért keringetve kellemesen melegen tartja a területet, ezzel elősegítve az illat állandó párologtatását. Ugyanezzel magyarázható, miért javasolják, hogy a parfümöt mindig a hajlatokba fújjuk.

A parfüm permetezésének mechanizmusa

A megfelelően felvitt illatnak nagyobb vágyfokozó ereje lehet, mint egy szexi ruhának. A tökéletes haj, smink és öltözék legjobb kiegészítője az alkalomhoz illő illat. Sose dörzsöljük össze a csuklónkat! A parfümöt permetezni kell! Egy-egy rövid fújás, és minden mást a kémiára kell bíznunk! Ha összedörzsöljük a csuklónkra fújt parfümöt, nem teszünk mást, mint szétzúzzuk az illatot!

Drága dolog, vigyázzunk rá!

Sokan spriccelik kedvenc parfümjük tartalmát a levegőbe, majd belesétálnak az illatfelhőbe. A módszer legnagyobb hátránya, hogy ezzel az értékes összetevők nagy része kárba vész, ez pedig igazi vétek, ha a vagyonokba kerülő kicsi üvegcsékre gondolunk.

Foltmentes élvezet

Rossz taktika a parfümöt a készülődés végső pontjaként magunkra fújni, az összetevők, és a viselt ruha anyaga ugyanis nem mindig alkot nekünk tetsző végeredményt. Nagy bosszúságot tud okozni, ha az indulás előtti néhány percben a teljes szettünket tesszük tönkre egyetlen ártatlan spricceléssel. A foltok elkerülése érdekében először az illatot válasszuk ki, és csak azután húzzuk a ruhát!

Tippek a tartós illatért

Az illat száraz bőrön kevésbé érződik hosszan. Ahhoz, hogy a parfümünk minden tulajdonságát kiélvezhessük, használjunk illatmentes test, és bőrápoló termékeket! Szintén segít, ha a bőrfelszíntől krém, vagy más készítmény segítségével elválasztjuk a parfümöt, mivel így nem lesz képes felszívódni a pórusainkon keresztül. Azok, akik figyelembe veszi ezt a néhány tippet, még inkább érezhetik majd az erőt, amit magukon  hordoznak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.