Hogyan válassz plasztikai sebészt?

A megfelelő plasztikai sebész kiválasztásánál ugyanolyan fontos a személyes szimpátia, mint a szakmai tapasztalat.

A szimpátiára azért van szükség, hogy meg tudj bízni az orvosban, a szakmai tapasztalatra pedig azért, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Szerencséje van annak, akinek az ismeretségi körében van olyan, aki már átesett plasztikai beavatkozáson és meg van elégedve az eredménnyel. Ha neked is tetszik a látvány, akkor nincs más dolgod, mint hogy elkéred a sebész számát és a klinika címét, végül, hogy bejelentkezz egy konzultációra. Az első találkozásnál azonnal eldől, hogy szimpatikus-e, és hogy rá tudod-e magad bízni.

Sajnos, a legtöbbeknek marad a média és a hirdetések, amelyek esetében igen óvatosnak kell lenni. Nem biztos, hogy a legfelkapottabb sztár sebész a legjobb, és a csillagászati árak sem garantálják a jobb végeredményt. Jelentkezzünk be minél több klinikára személyes megbeszélésre, mely során személyes benyomást tudunk szerezni az orvosokról. Sokat számít az első benyomás és a szimpátia.

jzofb3w98

Nagyon fontos szempont a szakmai tapasztalat. A gyakorlottságot az alapján lehet lemérni, hogy hány operációt végzett már az általunk kiválasztott területen. Lehet, hogy a sebész egy mellplasztika specialista, és remekül végez mellműtéteket, de ha mi ránctalanítást szeretnénk, akkor ez a mi esetünkben nem sokat ér.

A képgaléria megtekintése segít talán a legtöbbet a döntésünkben, hiszen itt az orvos korábbi referencia munkáit láthatjuk. Ha a fotókon a nekünk tetsző eredményeket látjuk, legalább egy tucat páciens esetében, akkor ez azt mutatja, hogy megfelelő szakemberről van szó, akire bátran rábízhatjuk magunkat. Érdemes legalább 20-30 képet megnézni az előző munkáiról.

Végül érdemes még utánajárni annak, hogy a plasztikai sebész tagja-e a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak (MPHEST). Ezek az orvosok megfelelő képzésben részesültek, és folyamatos utóképzési programban vesznek részt, így biztos, hogy tájékozottak a plasztikai sebészet legújabb módszereiről is, és megfelelően tudják alkalmazni azokat.

hq5hvwm91

Mi történik egy plasztikai sebészeti konzultáción?

Minden esztétikai beavatkozás előtt egy négyszemközti megbeszélésre kerül sor a páciens és a plasztikai sebész között. A konzultáció  során meghallgatja az orvos a páciens igényeit, majd tájékoztatást ad a lehetőségekről és felállítja a műtéti javallatát.

Ez a beszélgetés a kulcsa a sikeres műtétnek és annak, hogy a páciens maximálisan meg legyen elégedve a végeredménnyel. A konzultáció tehát minden esetben úgy kezdődik, hogy az orvos meghallgatja a páciens igényeit. Türelmesen és maximális odafigyeléssel végighallgatja elképzelését, hiszen alapvető, hogy megértse páciense elképzelését.

Ezt követően kerül sor a lehetséges megoldások felvázolására. Az orvos tájékoztatja a páciensét arról, hogy mi a legoptimálisabb eljárás, amivel a kívánt eredmény elérhető. Az adott testrész, vagy testfelület vizsgálatával tudja megállapítani, hogy megvalósítható-e a kért beavatkozás.

Minden esztétikai beavatkozás egyénre szabott, a páciens alkati adottságainak és igényeinek maximális figyelembe vételével állítja fel a sebész műtéti javallatát.

jju338ld17

Ehhez számos tényezőt kell a pácienssel együtt, egyénre szabva mérlegelni. Ezután következik a választott eljárás bemutatása. A plasztikai sebész ismerteti páciensével a műtét menetét, az esetleges kockázatokra és szövődményekre is kitérve, illetve a képgalériában megmutatja előző munkáit.

Ha igény van rá, akkor komputeres tervezést is lehet kérni, de ezek a látványos módszerek nem tudják soha tökéletesen demonstrálni a várható eredményt. Ez sok esetben a páciens csalódottság érzetét keltheti, egy-egy sikeres műtét után is.

Műtét előtt egy sor orvosi vizsgálatra lesz még szükség, amelyekről szintén a konzultáción kap tájékoztatást a páciens. Ezen kívül a konzultáción be kell számolni arról is, hogy milyen más orvosi beavatkozásai, betegségei voltak a páciensnek, tud-e allergiáról, gyógyszerérzékenységről, esetleg vérzékenységről.

Nagyon fontos, hogy a részletes felvilágosítás után, a páciens saját maga döntse el, hogy kéri-e a műtétet. Ezt a döntést nem ajánlatos elsietni, hiszen fontos, életre szóló elhatározásról van szó.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.