Hogyan tüntessük el a testszagot nyáron?

A nagy hőségben nem tudjuk meggátolni az izzadást. Verejtékezni lehet büdösen, és bármilyen hihetetlen, de szinte észrevehetetlenül is. Itt van néhány tipp, mivel tudjuk elűzni a rossz testszagot.

Végre nyár van, 30 fok körül mozog a hőmérséklet, és erőteljesen izzadunk. Tél után bizony van mit kiereszteni a csatornákon, de heves izzadással járhatnak a hormonproblémák, a stressz, a fűszeres ételek vagy a testmozgás is. Az alábbi praktikákat bármelyik esetében bevethetjük.

Mossuk le és ki magunkat
A víz nem csak hidratál, segíti az emésztést, fiatalít – és még sorolhatnánk -, hanem elűzi a szagokat is. Nos, nem csak kívülről, azaz fürdéssel, hanem belülről kifelé is, és nem csak a hónaljtól, hanem a szájból is. Nincs más hátra, mint igyunk sok vizet, és tusoljunk naponta kétszer.

Válasszunk megfelelő ruhát
Ez nem csak azt jelenti, hogy legyen jól szellőző az öltözékünk, hanem azt is, hogy készüljön természetes anyagból, azaz pamutból, és ne legyen vegyileg kezelt. Vannak speciális textíliák, amelyek kifejezetten elvezetik az izzadtságot, ezeket főként sport- vagy túraboltokban találjuk meg.

Citrom, lime és menta
Első körben (miután alaposan megmostuk mind) készítsünk belőlük finom limonádét, mely nem csak hűsít, hanem pótolja az elizzadt folyadékot is. Ha marad egy fél citrom vagy lime, akkor azzal finoman dörgöljük be a hónaljunkat. Érezhetünk némi irritációt, de amennyiben ez nem vészes, akkor sokat tehetünk a verejtékezés visszaszorításáért, a bűz elűzéséért és hónaljunk tisztán tartásáért. Amennyiben kiütéseket tapasztalunk, ne próbáljuk ki többet!

Orbáncfű
Tea vagy ellenőrzött kapszula. Előbbi a folyadékpótlást is segíti, utóbbi egyszerűbbé teszi a dolgot, ha sokat kell utaznunk. Az orbáncfű hatásosan csökkenti a stresszt, úgy, hogy nem álmosít és igencsak jó kedvre derít!

Testspray
Kapható a boltokban testspray, érdemes egy-egy természetes alapanyagút kipróbálni, de ez nem mindenkinél lesz hatásos.

Izzadásgátló
Lényege, hogy eltömíti a verejtékmirigyek nyílásait, így nem kerül izzadtság a bőrfelszínre, és így nem keletkezik kellemetlen testszag sem. Ez nem éppen a legegészségesebb módja az izzadás csökkentésének, sem a mirigyeknek nem jó, sem a szervezetünknek, hiszen így nem hogy a méreganyagok nem távoznak a szervezetünkből, hanem újabbak kerülnek a bőrünkbe.

A fogyással arányosan csökken az izzadás foka is
Együnk könnyű és egészséges ételeket a nagy melegben, ez nem csak a testtömegünknek tesz jót, hanem a szervezetünknek és a lelkünknek is.

Ha nincs miből fogynunk…
Akinek nincs súlyfeleslege, mégis izzadékony, az próbálkozzon magasabb rosttartalmú ételek fogyasztásával, és lehetőség szerint kerülje a túlzottan fűszeres ételeket. Nem kell sok idő, és a testszag eltűnik!

Almaecet és almabor
Este kenjük be hónaljunkat, hagyjuk megszáradni, reggel pedig mossuk le. Sokaknál csodákra képes!

Ha semmi sem használ…
Ha mindent kipróbáltunk, és semmi sem használt, látogassunk el egy természetgyógyászhoz, és mondjuk el neki részletesen, mi a gondunk.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.