Hogyan tehető puhává a haj?

A gyönyörűen csillogó és puha hajért ugyan tenni kell, de bárki számára elérhető, akár fodrász segítsége nélkül.

Elborzadva állsz a tükör előtt minden hajmosás után? Hajad fénytelen és töredezik? Nem kell rögtön az olló után nyúlni, sem a fodrászod számát tárcsázni. Helyette célozz meg egy drogériát, vagy ha igazán kritikusnak találod a helyzeted, egy fodrász szaküzletet és egy hét múlva már tapasztalni fogod a pozitív változásokat. Miket kell ehhez beszerezned?

A haj állapota

Nyilvánvalóan tisztában vagy a hajad tulajdonságaival. Most persze nem arra gondolok, hogy soha nem úgy áll, ahogy te szeretnéd, mert amikor kiegyenesíted hullámos, de ha göndöríted, rögtön kilógja magát. Sokkal inkább abból kell kiindulni az ápolásnál, hogy zsírosodásra, törésre hajlamos-e. Elsősorban ezek vannak hatással a hajszálak állapotára.

hosszu-haj1

Hogyan válasszunk?

Ha ezzel tisztában vagyunk, csupán rajtunk áll, hogy melyik megoldást alkalmazzuk a haj puhává tételéhez. Létezned direkt erre a célra kifejlesztett balzsamok, olajok, hajvégápoló szerek. A döntést nem csak az nehezíti meg, hogy számtalan csodás hatást garantáló márka közül választhatunk, de az egyes típusok alkalmazása is olykor eltér egymástól. Léteznek kimosható vagy hajmosás után rajtahagyható pakolások, illetve azok, melyeket szárítás után vagy azt megelőzően kell a hajra felvinni.

Az összetétel szintén segíthet a döntésben. Válasszuk azt, amelyikben kevesebb a vegyszer, és természetes összetevőket, vitaminokat tartalmaz. Ha a hajszárítón kívül göndörítőt, vagy egyenesítőt is használunk a frizura tökéletesítéséhez, ne válasszunk olyan ápolószert, pakolást vagy balzsamot, amit száraz hajra kell felvinni. Ekkor ugyanis beleégetjük az anyagot a készülékkel és csak tovább károsítjuk a hajszálakat.

Legyünk kitartóak

Ha eldöntöttük melyik megoldás a szimpatikus, ragaszkodjunk hozzá. Ahhoz, hogy érezhető legyen a változás, el kell telnie legalább két-három hajmosásának. A gyakori szárítás szintén igénybe veszi a haj állapotát, ezért hetente háromnál több alkalommal nem ajánlott mosni. Két hét után már éreznünk kell, hogy az általunk választott módszer bevált, vagy sem.

haj34

Leggyakoribb olajok és pakolások

Hajbalzsamot minden mosásnál érdemes használni, de emellett legalább heti egyszer alkalmazzunk hajpakolást és hagyjuk, hogy az értékes összetevők felszívódjanak és kifejtsék hatásukat. Szárazság elleni olajok között az egyik legismertebb a ricinusolaj. A még nedves hajba kell bedörzsölni és minimum fél órát rajtahagyni, majd gondosan kimosni.

Az eredmény érezhető lesz. Ezen kívül a méz és az olíva olaj szintén gyakori összetevői a hajápoló szereknek. Azok, akik szeretik a házilag készült készítményeket, saját maguknak is kikeverheti a pakolást ezekből.

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.