Hajszelídítő tippek az óraátállítás miatti időzavar kezelésére

Az óraátállítás miatt hajlamosak vagyunk elaludni és a reggeli rohanásban nincs idő a hajunkkal vesződni. Hetekig is eltarthat, mire megszokjuk az új időszámítást. Néhány hajszelídítő trükkel értékes időt nyerhetünk reggelente.

Az elalvásálló frizura titka, hogy vizes hajjal tilos lefeküdni. Ez a legfontosabb, mert ellenkező esetben reggelre garantált az össze-vissza álló frizura. Legjobb, ha az esti hajmosás után beszárítjuk a frizurát, és megvárjuk, míg teljesen kihűl, csak azután bújunk ágyba. Egy kis odafigyeléssel kifogástalan megjelenést és tíz perc szundit is nyerhetünk– mondta Lafferton Annamária az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.

Aki hajlamos elaludni a haját az válasszon könnyen kezelhető, egyszerű vágási stílusú frizurát. Ilyen lehet a félhosszú előre hosszabbodó, illetve hosszú haj esetén a lefelé hosszabbodó frizura. Ezeket kevésbé teszi tönkre egy forgolódós éjszaka, de ha mégis, könnyebb rendbe tenni reggelente.

Segítség, elfeküdtem a hajam!

Lafferton Annamária azt javasolja, hogy a táskában mindig legyen egy fésű, néhány hullámcsat, hajgumi és valamilyen hajwax vagy hajolaj. Ezek segítségével bármilyen problémát megoldhatunk, így akkor sem kell aggódni, ha reggel nincs elég idő a rendbe tenni a rakoncátlankodó frizurát.

A rövid haj formázása általában nem igényel sok időt, ezért egy kis nedvesítéssel és újraformázással csodát lehet tenni 2-3 perc alatt is. Akinek erre sincs a nagy rohanásban ideje, annak a hajwax használata javasolt, amivel pillanatok alatt megregulázhatja a rakoncátlan tincseket.

Hosszú haj esetén, ha úgy elaludtuk a hajunkat, hogy a fésülködés nem segít, megoldást jelenthet egy hajgumi vagy krokodil csat használata. Tökéletes megoldás egy gyors fonás, ami elegáns megjelenéshez is megfelelő viselet.

 

Vasaló, hajsütő tilos!

Bármennyire elfeküdtük is a frizuránkat, nem szabad hajvasalóval, vagy hajsütő vassal erőszakosan nekiesni, mert könnyen károsodhatnak a hajszálak, főleg a reggeli kapkodásban.

Inkább törődjünk bele, hogy aznap kevésbé lesz tökéletes a frizuránk, mint hogy hónapokra tönkretegyük a hajunkat. Hajsütő helyett inkább egy kis nedvesítés után hajszárítóval és kefével formázzuk újra a frizurát, így a hajunk is sokkal jobban jár – figyelmeztet a szakember.

###

A Lafferton Fodrászatról

Lafferton Annamária Magyarország első, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrásza. Hatéves korában döntötte el, hogy fodrász lesz, majd 13 évesen már ott állt a hajmosónál. Volt hajmodell, később 3 éven keresztül tökéletesítette szakmai tudását egy mesterfodrász mellett Budapesten. 2010-ben nyitotta meg az első önálló szalonját Lafferton Fodrászat néven, amely Magyarországon elsőként az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott. Ma már három Lafferton szalon működik Budapesten. Küldetése: magabiztossá tenni a nőket tökéletes frizurával. Honlapja: www.lafferton.hu

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.