Hajápolási tippek kamaszoknak

Tippek, amik segítenek a tiniknek, hogy elégedettek legyenek tincseikkel

Rövid vagy hosszú. Egyenes, vagy göndör. Zsíros, vagy szára. A fazontól és a színtől függetlenül minden tiniben felmerülnek kérdések a hajápolással kapcsolatban. Milyen sampont válasszak? Hányszor mossak hajat? Árt, ha túl sokat fésülöm? Ezekhez hasonló kérdések tömkelegét lehetne felsorolni. A következőkben néhány jó tanácsot adunk, amitől minden haj egészséges és fényesen ragyogó lesz.

Tippek a zsíros haj kezelésére

A zsírosodás valójában a fejbőrben lévő faggyúmirigyek túltermelődése és az olajos, vagy zsíros fejbőr kialakulása okozza. A samponok kiválasztásánál mindig vegyék figyelembe címkéket a tinik, hogy a hajtípusunknak megfelelő termékkel kezeljék tincseiket. Emellett ajánlott kétszer megmosni hajukat, hogy eltávolítsák a szálakról a felesleges olajokat.

hajplasztika%252C%2520hajbe%25C3%25BCltet%25C3%25A9s2

Mit tegyünk, ha típustól függetlenül töredezik a haj?

A töredezett hajvég kezelésének legjobb módszere a gyakori visszavágás, amivel megerősíthetőek a hajszálak. Emellett fontos odafigyelni, hogy a lehető legkevesebb mesterséges hatás érje a hajat. Ebbe beletartozik a festés, göndörítés és egyenesítés egyaránt. Emellett a túl gyakori fésülködést is kerülnie kell a tiniknek, mivel az roncsolja a hajvégeket. A nyári melegben az uszoda klóros vize szintén elősegítheti a töredezést, tehát a strandolás után mindig mossunk hajat.

hajhullas_stop2

Hogyan ápoljuk a száraz hajat?

A hajszárasság oka a faggyúmirigyek alulműködése miatt alakulhat ki. A genetikai tényezők szintén közrejátszanak ebben az esetben is. A száraz haj gyorsan roncsolódik és törik, miközben megjelenésünket is negatívan befolyásolja, ápolatlan külsőt mutatva. A sampon kiválasztásánál ennek megfelelően olyan terméket ajánlott választani, ami pótolja a haj számára szükséges olajokat. A kondicionáláshoz a balzsamozás is hozzátartozik, ami segít megvédeni és ápolni a töredezett szálakat.

Száraz hajúak figyelem!

A hajkiegyenesítés, szőkítés, vagy a gyakori vegyszerekkel dúsított hajfestékek használata egyaránt fokozza a haj állapotának romlását. Ezek helyett törekedjünk a természetességre, hogy hajszálainkban ne tegyünk több kárt. Bár a kamaszok előszeretettel hódolnak a trendeknek, ezek ritkán segítik elő a tincsek ápolását.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.