Hajápolási tippek a téli napokra

Az ápolt és csillogó frizurára minden pillanatban szükségünk és igényünk van, akár azért, mert a munkánk követeli meg, vagy azért, mert egy randi, vagy más társasági program van kilátásban.

Persze azon túl, hogy saját igényességünk is a tökéletes frizuráért kiált.

A hajápolást télen sem szabad félvállról venni.

Télen nem csak a természet, de az emberi test is apró változásokon megy keresztül, más termékeket kell használnunk az otthoni szépségápolásban is, ha ugyanolyan hatást szeretnénk elérni, mint amit nyáron. Télen gyorsabban zsírosodik a hajunk, mivel a hajhagymák fokozott faggyútermeléssel próbálják védeni magukat a hideg ellen, így kompenzálva az állandó hőmérsékletváltozást és a fűtött helyiségek száraz levegőjét.

Mivel szervezetünk ebben az időszakban több vitamint igényel, amit a test védelmére tud fordítani, ennek okán a hajgyökerekhez kevesebb ásványi anyag és vitamin jut el, melynek következtében jobban hullhat a hajunk az év ezen periódusában. Fontos, hogy hajunk fényét és állapotát a megfelelő módon próbáljuk meg karban tartani, együnk több halat, idénygyümölcsöt és párolt zöldséget, valamint ne feledkezzünk meg a sapka használatáról sem.

A hideg ellen jól szellőző, lehetőleg kötött, pamut, vagy más természetes anyagú sapkát válasszunk. Azon túl, hogy az otthoni táplálkozással és más egyéb praktikákkal odafigyelünk hajhagymáink jó közérzetére, nem árt, ha megfelelő termékeket választunk a támogatásukra.

Itt egy tökéletes termék összeállítás tőle a téli napokra:

Kezdjük a hajápolást mindjárt a hajmosásnál: a hajnövekedést elősegítő samponnal, mely a fejbőr vérkeringését fokozza és hidratáló hatású. Növényi protein alapú összetevői belülről segítik a haj növekedését. Természetesen van hozzá balzsam is, a Hajnövekedést elősegítő kondicionáló és egy nagyszerű ápolómaszk, amely megtisztítja a fejbőrt, belülről hidratálja és táplálja a hajszálakat.

Ez egy rendkívül gazdag pakolás, amely javítja a haj tömegét és tapintását, vitaminokkal, alma-, citrom- és zöldtea kivonattal segít rajtunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a hajszárítás, de nem akárhogyan.

Hideg időben nem árt, ha a hajunkat gyorsan meg tudjuk szárítani. Koronázzuk meg a hajápolást a Marokkói argán tápláló csodaolajjal, mely még soha nem tapasztalt puhaságot és fényességet ad a hajadnak.

De ha valakinek nincs ideje a reggeli hajmosásra, ami azért a rohanós reggeleken gyakran előfordulhat, akkor is van már kiváló szárazsampon spray, amely ráadásul szőke és barna hajúak számára külön-külön is fellelhető.

Teljen nyugalomban a téli időszak, legalább is, ami a hajunkat illeti!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz