Ha megcsaltak, így eldöntheted hogy menj vagy maradj

A megcsalás mindig nagy trauma, de nem mindig vet véget a házasságnak. Vajon mikor kell elmenned, és mikor érdemes még egy esélyt adni a párodnak? Megmutatjuk!

A megcsalás traumája mindenkit összetör és elbizonytalanít: nem csoda, hogy nem tudod, merre tovább. Válj el? Adj még egy esélyt a párodnak? Lehet ezután még erős a kapcsolatotok? Vajon máskor is becsap majd a kedvesed? Bízhatsz még benne egyáltalán? Megmutatjuk a támpontokat, amelyek arra utalnak, hogy inkább távozz a kapcsolatból. Vannak ugyanis egyértelmű jelek, amelyek megmutatják, ha nem érdemes harcolni azért, hogy visszaszerezd a másikat.

A párod nem vállalja a felelősséget a tettéért

Vállalja a felelősséget azért, amit tett? Vagy megpróbálja megmagyarázni, hogy ez nem is nagy ügy, amúgy is csak alkalmi dolog volt, és még csak nem is volt igazán jó, szóval nem is érti, miért csinálsz belőle problémát? Ugye érzed a különbséget a két hozzáállás között? Ha nem tekinti magát hibásnak, sőt, megpróbálja megmagyarázni, hogy te kergetted más karjába, mert nem voltál elég jó feleség, akkor valószínűleg nem érzi át, hogy mit is tett, és legközelebb sem fog habozni, hogy újra megcsaljon. Hiszen ő nem hibás, nem igaz? Egy korrekt, gerinces ember felvállalja, amit tett, és megpróbálja jóvá tenni a megcsalás okozta rombolást. Aki nem így tesz, attól inkább menekülj.

Nem hajlandó beszélni a megcsalás körülményeiről

Most, hogy tudsz az afférról, valószínűleg rengeteg kérdésed van arról, mi történt, és hogyan történhetett meg. Talán épp azért akarsz mindent tudni, mert ha ismered a körülményeket, akkor esetleg értelmet nyerhet az egész, és adhatsz még egy esélyt a kapcsolatnak. Ha viszont a párod egyszerűen megnémul ezzel kapcsolatban, és azt várja, hogy tekintsétek meg nem történtnek az egészet, az nem jó jel. Az pedig különösen nem jó jel, ha veszekedésbe torkollik minden alkalom, amikor beszélnél az ügyről. Persze a kérdéseknek is van határa, nem kell minden apró részleten végig menni, de ha egyáltalán nem hajlandó az őszinteségre, akkor baj van köztetek.

 

Megcsalás 02Fotó: Pixabay.com

 

A félrelépő nem hajlandó megváltozni

A megcsalás úgy vészelhető át, ha felismeritek, hogy változásra van szükség – így akár még megerősödve is kikerülhet belőle a kapcsolat. Ha viszont az eset csak sértettséget hoz, de változást nem, akkor nincs értelme újabb esélyeket adni a házasságodnak. Érdemes azzal a szemmel ránézni a kapcsolatotokra, hogy vajon mi hiányzik belőle. Új esélyt akkor érdemes adni neki, ha ezt a hiányzó dolgot akarjátok és tudjátok is pótolni, mert így a hétköznapok is egészen más hangulatban fognak majd telni.

 

megcsalás 03Fotó: Pixabay.com

 

A megcsalás összetörte az önbizalmadat

Magadat hibáztatod azért, ami történt? Úgy érzed, palira vettek, de a te hibád, hogy nem láttál át a szitán? Megkérdőjelezed magadat testileg és lelkileg? Ez természetes – de idővel újjá kell építened az önbizalmadat. Ha úgy érzed, hogy ez a mostani partnereddel nem fog menni, akkor, érdemes inkább egyedül megpróbálni. Nem lehet évekig értéktelennek tekinteni magadat.

A megcsalás megbocsátása nem opció

Lehetetlennek érzed, hogy megbocsáss a partnerednek? Az elején mindenki így érzi, de vannak párok, akik képesek újrakezdeni – az őszinteség vagy a párterápia segítségével. Ám ha pár hét vagy pár hónap után is úgy érzed, hogy végképp megtörte a bizalmadat a megcsalás, akkor nem érdemes még hosszú éveket együtt szenvedni. Ha végképp elveszett a bizalom, akkor inkább egyedül folytasd.

Az egyéjszakás kaland a párkapcsolat mellett megcsalásnak számít? Milyen károkat okozhatunk vele? Van olyan helyzet, amikor elképzelhető?

Mi számít megcsalásnak?

Forrás: ripost.hu

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.