Fiatal és feszes bőr tavaszra

Az évszakok változásával nem csak a lakásunkat, a ruhatárunkat, de bőrünket is szükséges megújítani.

Nyáron elsősorban a fényvédelemre koncentrálunk, ősszel és télen, majd tavasszal a regenerálásé a főszerep, és ekkor javasolt az intenzívebb kezelések elvégeztetése is. A nyári időszakot követően a leggyakoribb problémát a ráncok megjelenése, elmélyülése, valamint a pigmentfoltok kialakulása jelenti, emellett szinte mindenki tapasztalja magán a bőr általános minőségromlását és vízvesztését is.

Bőrünk – évszakoktól függetlenül – folyamatos megújulásának első lépése a szarusejtek eltávolítása, hogy megszabaduljunk a „pajzsszerű” hámrétegtől, hiszen a bőr csak ezután képes a hatóanyagok befogadására.

A nyári napsugarak miatt a bőrön létrejött elváltozások ma már eredményesen kezelhetők.

A hámréteg megvastagodása elsősorban az arcon látható, ami mélyhámlasztással szüntethető meg, ennek segítségével a ráncok mélysége csökkenthető. Az elhalt hámsejtek eltávolítására tartós, látványos eredményt adó, egészség- és bőrbarát anyagokat és professzionális kezelést végeznek.

A szakemberek megnyugtatnak, hogy az arc tisztításánál már nem kell elviselni a kényelmetlen gőzölést, a fájdalmas nyomkodást és az ezzel járó esetlegesen fellépő fertőzéstől sem kell tartani, mert az adott bőrtípusnak megfelelő bőrbarát „vegyi” anyagokkal átitatott maszkkal, kíméletes kezeléssel oldják meg.

Az elhalt hámsejteket eltávolító radírozást is magában foglaló alapos arctisztítás után természetes hatóanyagokat tartalmazó krémekkel, pakolásokkal állítja vissza a bőr ragyogását a szakember.

A kezelés kulcsa a hidratálás, a bőr nedvesség tartalmának megőrzése, visszaállítása, amit szintén bőrbarát anyagokkal visznek fel, szükség esetén ultrahangos készülék alkalmazásával. Ha szükséges, mezoterápiával, hyaluronsavas mélyhidratálással vagy biolifting eljárással magas koncentrációban juttatják a bőrbe a személyre szabott hatóanyag összetételt, ezáltal életre kelnek a bőr mélyebb rétegei is, ez a kezelési mód megfiatalítja, lélegezteti a bőrt.

A több alkalommal végzett beavatkozásokkal jelentős regenerációs folyamatok indulnak be, amelyek hozzájárulnak a bőr tartós és hosszú távú szépségéhez is.

A nyak és a dekoltázs érzékeny bőre elárulja a korunkat, csak úgy, mint az arcunk. Ezeket a részeket olajokkal- és vitaminokkal dúsított, allergén mentes, gazdag krémmel kezelik, amelyek erősíthetik, feszesíthetik a kötőszövetet, csökkenthetik a ráncokat, stimulálják az anyagcserét, ezáltal lágy, sima megjelenést ad, egészségesebb, fiatalosabb lesz a bőr.

A bőr feszesítésére is figyelmet kell fordítani. Az un. integető háj a felkaron, a combokon lévő petyhüdtség és a lógó has nem csak esztétikailag bántó, de kellemetlen érzés is. Ezek megszüntetésére hosszú távú megoldást jelent a már első alkalommal is látványos eredményt adó mikrofókuszált ultrahangos kezelés. Először az adott testrészt leradírozzák, majd bőrbarát anyagokat ultrahang segítséggel visznek be, végül frissítő krémes mély-masszírozással újítják meg a petyhüdt részt. Persze a beavatkozások hatékonyságát és a kezelések tartósságát jelentősen befolyásolja a páciens életmódja és a korához, valamint a bőr típusához megfelelő rendszeres ápolás, kezelés is. Megjegyzem, már a boltokban is kaphatók olyan zselék, gélek, amelyeket mi magunk is bemasszírozhatunk a petyhüdt részekbe, de előtte alaposan tisztítsuk meg a kezelendő részt.

arcbor, arcapolas

Testünk többi részét zuhanyozás előtt radírozással frissítsük fel! Ám a radírozást ne vigyük túlzásba – figyelmeztetnek a szakemberek -, mert ledörzsölhetjük a védő hámréteget, ami utat nyithat különböző kórokozóknak, ezért elég havonta egyszer átradírozni a testünket.

Egy fogyást követően a megereszkedett bőrt regenerálni, feszessé, simává tehetjük műtét nélkül is. Erre is vannak megfelelő gélek, krémek, amelyek rendszeres ultrahangos vagy kézi bemasszírozásával kisimulnak a kritikus területek.

A hűvös- és hideg napokon nem hagyhatjuk ki a kezünk- és a lábunk, utóbbinál a talpunk kezelését sem. Ezekre is fordítsunk gondot minden fürdésnél. Ha az otthoni ápolás nem hoz eredményt, ebben is segíthetnek a szakemberek.

Azt se felejtsük el, hogy csak a folyamatos tisztítás és ápolás, valamint a minőségi életvitel hozza meg a kívánt eredményt, amelybe beletartozik a rendszeres mozgás is.

 

Szigethy Emma

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.