Ezzel valóban hatékonyan eltüntethetjük a szemünk alatti karikákat

Szemünk alatt a bőrünk vékonyabb és érzékenyebb, mint az arc egyéb területein, így különösebb, erre a célra kifejlesztett ápolást igényel.

A hagyományos szemránckrémek mellett egyre népszerűbbek a szemtapaszok is.

 

A szemünk alatti bőr nagyon érzékeny, ezért az arcbőrünk ezen része bőséges táplálásra és hidratálásra szorul. A szem körüli bőrben kevesebb zsírszövet található, mint az arcbőr más részein, ezáltal ez a terület szárazabb, így hajlamos a sötét karikákra, ráncokra.

Foto:pixabay.com

Ha nem sikerül az éjszaka folyamán eleget aludni, annak negatív hatásait másnap biztosan meglátjuk a szem környékén. A kialvatlanság, az alkoholfogyasztás, a dehidratáltság azonnal nyomot hagy e területen.

Mivel a vékony bőrrétegen az erek átütnek,

ezért barna vagy kékes árnyalatú lesz ott a bőr.

A szem alatti karikák sokaknál genetikai tényezőkre vezethetők vissza, másoknál az életmód vagy a kialvatlanság tehetők felelőssé.

Amennyiben genetikai okok miatt szenvedünk a problémától, úgy még kipihent állapotban is észlelhetjük magunkon sötét karikákat a szemeink alatt.

ÍFoto: pixabay.com

A karikák eltüntetésére számos házi praktika létezik. Biztosan sokan ismerik

a feketeteatrükköt, melyhez nincs szükség másra, csak kiáztatott teazacskókra.

Ezeket a csukott szemen kell pár percig tartani, és a teában levő csersavaknak köszönhetően enyhül a szemünk körüli duzzanat.

De nem szabad megfeledkeznünk a klasszikus uborkás megoldásról sem, hiszen a benne levő ásványi anyagok és vitaminok eredményesen vethetők be a hidratálás érdekében. A feladatunk csak annyi, hogy egy-egy karika uborkát a szemünkre helyezzünk pár percre.

Amennyiben a legjobb arckrémek, ránctalanító krémek vagy házi praktikák sem segítenek a makacs, sötét karikákon érdemes lehet kipróbálni a szemtapaszokat.

A manapság olyan divatos szemtapaszok segítenek megőrizni a bőrünk hidratáltságát,

hiszen elsősorban a sötét karikákat, ráncokat, finom vonalakat, szarkalábakat és duzzanatot célozzák meg.

Használatuk kényelmes, és amiben kiemelkednek például a sima szemkörnyékápolók közül, az az extra magas, célzott hatóanyag-tartalmuk.

Tanácsok karikás, duzzadt szemek ellen

A szemtapaszoknak köszönhetően a szemkörnyék érzékeny bőre nemcsak feszesebbé válik, hanem rendszeres használatuk mellett puhává és megfelelően hidratálttá is, miközben a sötét karikáktól szintén elbúcsúzhatunk.

Érdemes lehet tehát kipróbálni ezt a trükköt is!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.