Ezeket már próbáltad?- új másnaposságg elleni praktikák

A túlzott mértékű alkoholfogyasztás okozta kínzó másnapra több megoldás is van, mutatunk pár tippet!

Előfordult már veled, hogy egy átmulatott éjszaka utáni reggelen annyira hasogatott a fejed és forgott veled a világ, hogy alig bírtál kitámolyogni a konyhába? Előzd meg a macskajajt vagy segíts magadon bevált módszerekkel!

(kép: Pixabay)
1. Víz

Partizás közben minden pohár alkohol után igyál egy pohár ásványvizet, vagy ha ezt elfelejtetted, akkor lefekvés előtt dönts magadba egy egész liternyit, hogy megakadályozd a dehidratációt. Az alkohol ugyanis kihajtja a vizet a szervezetből, mielőtt az felszívódhatna, továbbá kilopja a szervezetből a vitaminokat és ásványi anyagokat.

2. Sok folyadék

A túlzott mértékű alkoholfogyasztás okozta folyadék- és ásványianyag-vesztést gyümölcs- és zöldséglevek, valamint savanyított tejtermékek fogyasztásával is kompenzálhatod.

webmd.com

3. Gyümölcssaláta

Reggelire nem bírod a savanyút? Egyél édeset! A friss gyümölcsök pótolják az ásványi anyagokat, ellátnak C-vitaminnal, ártalmatlanítják a szabad gyököket és támogatják a máj méregtelenítő munkáját. A bennük található fruktóz gyorsítja az alkohol lebomlását.

Egy frissítő tusolás és egy kiadós séta lendületbe hozza a keringésedet. Így a véráram útján az alkohol gyorsabban eljut a májba, ahol lebomlik. A jó levegőn belélegzett oxigén szintén segít a regenerálódásban.

Foto:pixabay.com

A máriatövis közismerten májvédő tulajdonságokkal rendelkezik. Már a parti előtt érdemes fogyasztani a kivonatait, amelyek természetes módon enyhítik az alkalmi italfogyasztás okozta emésztési panaszokat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.