Ezek az esztétikai kezelések népszerűek a férfiak körében

Az ápolt, fiatalos külső, az egészséges haj, köröm és bőr nem csak a nők számára fontos, a férfiak is egyre jobban odafigyelnek megjelenésükre.

Ma már természetes, hogy kizárólag férfiaknak szánt fodrászatok nyílnak, a kozmetikai szalonok is készülnek kifejezetten nekik ajánlott test-, és arckezelésekkel, és az orvos-esztétikai szalonokban is egyre több a férfi vendég – hogy mely kezelések népszerűek a körükben, arról Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője mesél.

Az évek múlásával testünk teljes egésze, annak minden szerve és sejtje öregszik.

Ennek mértékét leglátványosabban a külső megjelenés, illetve a bőrfelszín állapotával tudjuk megítélni. Az öregedés során a bőrben – a férfiaknál és a nőknél egyaránt – számos szövettani elváltozás történik: a felhám elvékonyodik, a ráncok mélyén sorvadás mutatható ki, csökken a bőrt tápláló erek száma, a rugalmasságot és feszességet biztosító rostok szerkezete felbomlik és mennyiségük is csökken.

A bőr öregedése mellett a kopaszodás is szembetűnő, a hajhullás a nőket és a férfiakat egyaránt érinti, és érhető módon zavarja is. Eltűnnek a ráncok és a toka. Egyre több módszert ismerünk, ami segít megállítani, vagy akár visszafordítani az idő kerekét – ma már számos olyan kezelés és beavatkozás áll rendelkezésre, ami megfiatalítja a külsőt.  Ha nem plasztikai sebészeti módszerekkel szeretnénk visszanyerni egykori formánkat, akkor is megtalálhatjuk a megoldást.„Ami a férfiakat illeti, nincs kifejezetten nekik ajánlott kezelés az orvos-esztétikában. Ugyanazok az öregedési folyamatok zajlanak le az ő esetükben is, mint a nőknél, így ugyanazok az esztétikai kezelések javasoltak. A ránctalanítás egyik közkedvelt módszere általában mindkét nemnél a botox, hiszen gyors, fájdalommentes és az eredménye látványos. A kezelés alkalmas a szemöldökök közötti ráncok, a homlokráncok, és a szarkalábak kezelésére, és a 15-20 perces beavatkozás hatása a kezelést követően nagyjából 3-6 hónapig tart” – mondja a szakember.

A szaporodó ráncok eltüntetése mellett a toka zsírbontó kezelése is népszerű a férfiak esetében, ez a leghatékonyabb, tudományosan igazolt kockázatmentes alternatívája a sebészi zsírleszívásnak.

„A kezeléshez használt injekció hatóanyaga a deoxikólsav, ami lebontja a felesleges zsírsejteket. Ez egy a természetben is megtalálható anyag, amelyet szigorú megtisztítást követően fecskendezünk az érintett területbe. Másik módszer a fókuszált ultrahangos zsírbontás, ami a magas hő segítségével roncsolja a zsírszövetet, így zsírsejtek szétesnek” – részletezi.

Vége az izzadásnak

A férfiak jelentős része a fokozott izzadást szeretné megszüntetni, számukra is jó megoldás lehet a botox.  „Bár a botox kezelések leginkább esztétikai céllal történnek a világon, ma már nem csak az arcon, hanem szinte bárhol a testen alkalmazható.  Az alig félórás kezelés alatt a szakorvos a botulinum toxin hígított oldatát befecskendezi az érintett területre, ezzel átmenetileg blokkolja a kémiai jelátvitelt az izzadságmirigyek idegvégződésein, így azok nem választanak ki verejtéket, ezáltal megszűnik a verejtékezés.”

A hajhullás elleni kezelések is népszerűek, hajbeültetésekkel ma már viszonylag egyszerűen és biztonságosan csökkenthetők a kopasz területek. A hajnövekedés serkentésére pedig a Drakula vagy PRP terápia lehet a legjobb megoldás, amikor a vérből levett őssejtekben gazdag szérumot visszainjektálva a hajas fejbőrre javul a hajhagymák működése.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.