Ezek a tanácsok biztosan segítenek, hogy ősszel is szép legyen a bőrünk!

A nyári hónapok fokozottan megviselik a bőrünket, mely még ilyenkor is magán hordozza az elmúlt forróság nyomait. A sok napozás, a meleg levegő, a klóros és sós víz, vagy épp a túlzásba vitt légkondicionáló-használat mind terhelik a bőrt, nem beszélve a fesztiválokról, a kevés alvásról és több alkoholfogyasztásról – ezek ugyanis mind tehetnek arról, hogy sápadtabbnak tűnünk, és egyre több lesz arcunkon a ránc és nem kívánt pigmentfolt.
Az ősz kezdetén figyeljünk még jobban a bőrápolásra, és tüntessük el mielőbb a nyáron szerzett nyomokat – javasolja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.
Kiemelten fontos, hogy évszaktól és időjárástól függetlenül gondoskodjunk bőrünkről, amely, mint első védelmi vonal, fontos szerepet játszik a szervezetünk védelmében. A nyári hónapok után érdemes tudatosan visszaállítani a bőr minőségét, az otthoni ápolási rutin mellett szakember segítségét kérni a cél elérése érdekében. A károsító tényezők, mint az erős napsugárzás vagy a klóros víz, hatására a szervezetben szabad gyökök jönnek létre, melyek roncsolják az ép sejteket, szöveteket és kötőszöveti állományt. A kollagén és elasztikus rostok mennyisége csökken, a bőr pedig veszít feszességéből és rugalmasságából.
A rendszeres otthoni bőrápolás és a kozmetikai kezelések segítenek a bőr felfrissítésében, de a már kialakult bőrelváltozások kezelésére is számos megoldás létezik.

A hámlasztásokkal szép eredmény érhető el

A hámlasztás lényege, hogy eltávolítja az elhalt és károsodott hámsejteket a bőr felszínéről, ezáltal javítja a keringést és beindítja a regenerációs folyamatokat. Létezik kémiai, amikor valamilyen savat használ a szakember. A másik módszer a frakcionált lézeres rejuvenáció, amely a bőrmegújításon kívül képes a pigmentfoltokat is elhalványítani, a ráncokat csökkenteni. A lézeres peelinget önmagában vagy kémiai hámlasztással kombináltan is végezhetik. Ebben az esetben a felületes kémiai hámlasztás eltávolítja az elhalt hámsejteket, lehetővé téve, hogy a lézer mélyebben is kifejthesse hatását.

Csodát tehet a hialuronsavas arcfiatalítás

A száraz bőrön (ami ebben az időszakban különösen aktuális) létrejött ráncok elleni küzdelemben manapság az egyik leggyakrabban használt eljárás a hialuronsavas töltőanyaggal történő arcfiatalítás. A hialuronsav olyan 100%-ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr egyik alapvető alkotóeleme. Injekciós tűvel az arcba fecskendezve vizet köt meg, így megduzzadva képes kitölteni a volumenhiányos területeket, megemelni a megereszkedett arcot, feltölteni a ráncokat. Ezen kívül a bőrben a vízmegkötő képességéből adódóan biztosítja annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát is.

Van megoldás a zavaró pigmentfoltok ellen

Vannak kifejezetten a pigmentfoltok ellen kifejlesztett fehérítő krémek. Ezek a szalicilsav, C-vitamin, arbutin mellett növényi anyagokat is tartalmaznak, mint például az olívalevél kivonata, de megtalálható bennük a cink PCA, ami gyulladáscsökkentő hatással is bír. Fontos, hogy a krémet legalább három hónapig használjuk, és ez idő alatt kerüljük a napfényt.

Forrás: New Beauty, purecom
Kép: Pexels

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.