Ezek a szívrohamot előrejelző tünetek

Életet menthet, ha felismerjük. A szívroham a vezető halálokok egyike, ami ellen tehetnénk is.

Foto:pixabay.com

A szívinfarktus kockázatát sokszor egy egyszerű életmódváltással kiküszöbölhetnénk, sokszor azonban már akkor cselekednénk, amikor régen késő. Az orvosok azonban ma már tudják, az infarktusnak vannak olyan tünetei és előjelei, amelyek sokszor már egy hónappal a bekövetkezése előtt jelentkeznek.

Most eláruljuk, melyek azok a tünetek, amelyek tapasztalása esetén érdemes orvoshoz fordulni.

Az állandó fáradékonyság, kimerültség, aluszékonyság is aggodalomra adhat okot, pláne akkor, ha ezek már egy apró fizikai megterhelést követően is jelentkeznek. Társulhat hozzá ugyanakkor álmatlanság is, így az ember gyakorlatilag egy élő zombivá válhat.

Amennyiben a szívroham vagy a stroke veszélye fennáll esetünkben – vagy esetleg már volt is benne részünk – érdemes a zöld tea és a kávé fogyasztását megnövelnünk – állítják japán kutatók.

Szívroham megelőzés – Melyik jobb? A kávé vagy a zöld tea?

A rossz fizikai állapot egyik jele lehet az állandó légszomj, és a vele járó szédülés is. Egy kisebb fizikai megterhelés hatására is jelentkezhetnek.

Az egyre gyakrabban jelentkező fájdalom is egy lehetséges tünet. Főleg mellkastájon, ami később a vállakra, karokra, és nyakra is kisugározhat.

A refluxra hasonló tüneteket is tapasztalhatunk. Hasi fájdalom, telítettség érzés és az émelygés is jelezhet egy közeledő infarktust.

Ha gyakran izzadunk, akár éjszaka, akár nappal, vagy a hajhullásunk fokozódik, szintén érdemes kivizsgáltatni magunkat.

Ha megtörténik a baj, a legfontosabb, minél előbb értesítsük a mentőket!

A szívinfarktus tünetei közé tartozik a mellkasi fájdalom, a mellkasi szorító érzés vagy nyomás a szegycsont mögött, de ehhez társulhat hát-, nyak-, és állkapocs-, valamin a bal kar fájdalma is.

Enyhébb tünet a gyomorégés, karzsibbadás, légszomj, hideg verítékezés, hányás és öklendezés.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.