Színek jelentősége: Ez a szín hatásos veszekedés ellen

Mindenkinek van kedvenc színe, vagy legalábbis ez a kérdés mindig felmerül, mintha lenne jelentősége. Talán van is.
 

A World’s Favorite Colour Projekt 26 ezer embert kérdezett meg arról, hogy ki, melyik színt tartja a legmegnyugtatóbbnak. Bár a kérdés nem arra utalt, hogy melyik a kedvenc, de a kutatás azt feltételezi, hogy amelyiktől megnyugszanak, azt szeretik is. És ebben van is valami. A nagy többség pedig a sötétkékre (navy blue) szavazott.

Egyébként változó a színmániánk. Befolyásolhatja a divat, a hangulatunk, a hajunk színe, de még a párkapcsolatunk is, hogy mikor melyiket kedveljük.
A kék szín viszont nyugtató hatással van az idegekre, így a válaszadók jól érezték, hogy valamiért vonzódnak ehhez az árnyalathoz.

Milyen megnyugtató színeket használjuk otthonunkban?

Párkapcsolati terapeuták ajánlani is szokták, hogy a rendszeres veszekedéseket tompítsák azzal a párok, ha kék színű tárgyakat helyeznek el a lakásba, vagy abba a szobába, ahol a rendszerint veszekedni kezdenek. A legjobb a kék fal, de ha nem megoldható a teljes festés, akkor a kiegészítők – gyertya, párna, szőnyeg – is megteszik.

színek

Foto:pixabay.com

A felmérésből az is kiderült, hogy az emberek a narancssárgát tartják a legboldogabb színnek, a rózsaszínt a legszexibbnek, a luxussal pedig leginkább a fehéret, a lilát és a narancssárgát azonosítják. Így ki-ki azt használja, amelyiket erősíteni szeretné a mindennapjaiban.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.