Érjük el a célunkat

„Nyomorultul érzem magam” – avagy a célelérés hullámvölgyei. A célelérés kreatív és kitartó folyamata nem az eufória megáradt folyója.

Tudja, amikor ráérez a célelérés lelkesítő és motiváló ízére, egyre inkább rákap, mint a kábítószerre. Függőséget fog okozni, egyre inkább többet kíván majd belőle. Arra azonban számítson, hogy a célelérés kreatív és kitartó folyamata nem az eufória megáradt folyója. Az öröm és letörtség két véglete között fog ingadozni a hangulata, persze leginkább az öröm pólusa felé.

A nyomorultság-érzéstől menekülni nem lehet, hiszen a célelérés, az áramlat élménye annyi energiát felemészt, hogy néha bekövetkezik az ellenpólus is, tudja: mint jin és jang, fehér és fekete vagy nappal és éjszaka. Számítson rá, ne érje készületlenül! Higgye el, ez a célelérés teljesen normális folyamatának része, amikor felüti a fejét, köszöntse régi ismerősként, mint egy undok náthát vagy felfázást és kezelje rögtön!

Fotó: 123rf.com

Ne álljon az események előtt kitárt kézzel, hogy „hát a sikerkönyvek nem beszéltek erről a rémesen kilátástalan érzésről”, vagy „amikor kitűztem a célomat, szó sem volt róla, hogy letört is leszek úton a célom felé”, vagy „olyan lassan haladok, hogy belefáradtam, legszívesebben arccal előre feküdnék a párnán és a paplant a tarkómra húznám”. Legyen tisztában vele, hogy ezek az érzések teljesen normálisak! Abszolút megszokott, hogy a célelérés folyamán jelentkeznek.

Mit tehet? Hagyja, hogy átáramoljon magán, kezelje, mint egy náthát!

Feküdje ki, pihenje ki! Adjon magának egy estét, vagy kettőt, hogy szomorkodhasson és rosszul érezze magát és tökéletesen felesleges és haszontalan, néha kissé káros dolgokkal is akár elüsse az idejét! Nézzen sorozatokat, hat-hét részt egymás után, aludjon, játsszon hosszadalmas számítógépes játékokat!

Adjon magának egy vagy két napot arra, hogy a nyomorultság-érzés kitisztuljon a szervezetéből! Adjon magának néhány nap szabadságot a céljától! Mondja azt, hogy „holnap este még tespedhetek mély apátiában, de utána már nem”. Harmadnap álljon fel, porolja le magát és folytassa a kitartó célelérést!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.