Elrontották a sminktetoválásom! Mit tegyek!

A sminktetoválás intim dolog. Készítésekor nagyon sebezhető a nő, hiszen arra vágyik, hogy megszépüljön.

Ekkor szembesülni azzal, hogy elrontották a sminktetoválást, olyan mintha összedőlne a világ! Mit lehet tenni ilyenkor?

„Szerencsére az elrontott sminktetoválás szinte minden esetben kijavítható, az esetek többségében igazán szép eredménnyel. Azonban hozzá kell tenni, hogy az elrontott sminktetoválás kijavítása meglehetősen időigényes és drágább. Ezért a legjobb elkerülni a hibákat” – mondta Kalcsu Kati, mesterkozmetikus, általános és orvosi sminktetoválás-szakértő.

Kutyaharapást szőrével – rossz tetoválást jó tetoválással

A probléma mélységétől függően több megoldás is lehetséges. Enyhébb esetben úgynevezett Camouflage (elfedő) pigmentálással elfedi, semlegesíti a szakember a nem kívánt tetoválást vagy annak egyes részeit. Lényegében egy új tetoválással kerül eltüntetésre az elrontott tetoválás. A legtöbb esetben két alkalom is elegendő, de előfordulhat, hogy háromszor, négyszer is meg kell ismételni az eljárást a tökéletes eredményért.

Komolyabb hiba esetén először szükség lehet a tetoválás eltávolítására. Ilyen esetekben egy speciális lézeres eltávolítást szokás alkalmazni. Itt már hibának helye nincs, ezért ezt erre specializálódott orvos végezze! A lézeres eljárás 4-10 alkalmat jelent, mely akár tökéletesen el is tüntetheti a hibás tetoválást. Ezután lehetséges az új tetoválás elkészítése.

Az elrontott esetek oka, hogy bár a sminktetoválás a kozmetikus szakma legbonyolultabb területe, mégis gyakran végzik megfelelő képzettség és eszközök hiányában. Ezért a legfontosabb, hogy csak olyan szakemberre bízzuk magunkat, aki birtokában van a megfelelő eszközöknek és tudásnak!

ajak

Ha ezekre figyelünk soha nem lesz baj

A jó sminktetoválás legfontosabb mozzanata az előrajzolás, mellyel lényegében megtervezésre kerül a forma és a szín. A sminktetoválás elkészítése csak abban az esetben kezdődhet el, ha a kozmetikus és a vendég is tökéletesen elégedett a formával! Ha a kozmetikus precíz előrajzolás nélkül kezdene neki a munkának, NE engedjük folytatni a munkát, álljunk fel, és inkább keressünk profi szakembert!

A sminktetoválás elkészülése után néhány héttel kerülhet sor az úgynevezett kontrollra. Ugyanis a sminktetoválás színe világosodik, ez kerül tökéletesítésre. A profi sminktetoválás esetében egyetlen kontroll tökéletesen elegendő! Ha az első kezelést követően a festék szinte teljesen kilökődik a bőrből, vagy a kozmetikus több kontrollt javasol, jobb, ha nem is engedjük tovább dolgozni, megelőzve a további problémákat.

Hogyan válasszunk sminktetoválót?

„A sminktetoválás készítése intim dolog, ami komoly bizalmat feltételez, ezért az a legjobb, ha mindenki maga jár utána. Elsőként érdemes az ismerősöket megkérdezni, tudnak-e ajánlani valakit. Minden szakembernek megvan a maga stílusa, ezért nagyon fontos a saját szemünkkel látni a kozmetikus által készített munkákat, mert nem biztos, hogy ami másoknak tetszik, az nekünk is fog” – tanácsolja Kalcsu Kati

Az ismerősökön kívül segíthet az internet böngészése. Érdemes ellenőrizni, hogy a kiszemelt kozmetika milyen géppel és festékkel dolgozik? Ha nem tüntetik fel, vagy nem ismert márkáról van szó, nem árt az óvatosság. De sokat segíthet egy fotógaléria olyan vendégekről, melyek sminktetoválását a kiszemelt kozmetikus készítette.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.