Élethosszig implantátum?

Női mell. A szépség szinonimája, a nőiesség jelképe. Mára olyannyira a figyelem középpontjába került, hogy a mellnagyobbító műtét az Egyesült Államokban nem ritkán érettségi ajándék.

A tavalyi év negatív szenzációja, a PIP implantátumok széria hibája azonban felhívta rá a figyelmet, bármilyen mindennapos beavatkozás is napjainkban az emlőkorrekció, a minőségbiztosítás és a CE minősítés mellett az is fontos szempont, vállal- e élethosszig tartó garanciát a gyártó?

„A Magyarországon jelenleg forgalmazott implantátumok mind rendelkeznek a megfelelő minősítéssel” – mondja Dr. Gacs János, a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze – „ám világon legszigorúbbnak tekintett egészségügyi hatóság, az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet, jelenleg csak három implantátum gyártó, az amerikai Mentor Corporation és az Allergan, valamint a brazil Silimed Corporation számára adott FDA minőségbiztosítást.”

mell15

Olvass még több cikket a mellimplantátumokról!

A Mentor implantátumainak története több mint 20 évre tekint vissza, s mára a cég tulajdonosa a Johnson & Johnson vállalat. Sóoldatos és szilikongéles változatban is forgalmaznak implantátumokat. Utóbbihoz kohezív szilikongélt használnak, ami az implantátum sérülése esetén is egyben marad, nem folyik szét. Emellett bármilyen nyomás éri, mindig visszatér az eredeti formájához.

Sok hölgy számára azonban gondot okoz annak eldöntése, pontosan mekkora melleket is szeretnének. „A sóoldatos implantátumok egyik előnye, hogy a térfogat műtét közben pontosan beállítható, az esetleges aszimmetria korrigálható” – magyarázza Gacs doktor.

Élethosszig tartó garanciát ígérnek a gyártók a legújabb generációs poliuretán implantátumokra is, melyek rendkívül formatartóak. Alkalmazásuk nagymértékben csökkenti a tokzsugorodással végződő esetek arányát, mivel a szövetek „összenőnek” a poliuretán habréteggel. „Ennek az implantátumnak a legkisebb a fajsúlya mind közül ¬teszi hozzá a plasztikai sebész – ezért megfontolandó alternatíva nagyméretű mellek esetén.”

Tudta?
A tudományos magyarázat szerint a női emlők formáját valószínűleg annak az evolúciós folyamatnak köszönhetjük, melynek során az emberi arc síkjából egyre jobban kiemelkedett az orr. Ehhez alkalmazkodva a mellek kikerekedtek, hogy az újszülöttek levegőhöz jussanak szoptatás közben.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.