Egyre több fiatal dönt a botox mellett

Míg korábban csak az idősebb generációk, az elmúlt néhány évben a fiatalok is egyre gyakrabban döntenek a botox mellett. A bőrfiatalító kezelés látványos, gyors, tartós, és állítólag az öregedés megelőzésében is segít – mondja dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője.
Sokakat meglephet, de az Amerikai Esztétikai Plasztikai Sebészeti Társaság felmérései szerint egyre több fiatal dönt a botox mellett: a 19 és 34 éves korosztályban 41%-kal nőtt a botox kezelések száma 2011 és 2015 között az Egyesült Államokban. A jelenség háttérben több tényező állhat, az első helyen minden bizonnyal közösségi média hatása szerepel.
A vizsgálat szerint a közösségi oldalakon közzétett bejegyzések, elsősorban a szelfik befolyásolják a legtöbb fiatal döntését abba az irányba, hogy botox kezelésre menjenek. A szép, fiatal arc, a tökéletes szelfi nagyon fontos az Y-generációnak. Egy forrás szerint ezen korosztály tagjai körülbelül 25 700 szelfit csinálnak életükben, azaz hetente egy órát töltenek önarcképük elkészítésével. Ez az őrület egy piaci rést hozott létre a kozmetikai közösséggel is, például egyes applikációk képesek képesek eltüntetni a felesleget a nyakról, vékonyítják az orrot, felnagyítják a szemeket, hogy a felhasználók jobban nézzenek ki a telefon képernyőjén” – részletezi a szakember.
botox

A megelőzésben is segít?

Hivatalosan még nincs álláspont azzal kapcsolatban, hogy a botox a ráncok megelőzésére alkalmas lenne. Egyes vélemények szerint a rendszeres botox injekció hatására a ráncokat létrehozó izmok bénításával megelőzhető, hogy később több ránc alakuljon ki. “Egy kutatásban egypetéjű ikreket vizsgáltak, melyek közül az egyik iker rendszeresen kapott botox injekciót 13 éven keresztül, míg a másik nem. A képek, amik 10-15 évvel később készültek, bizonyították, hogy az ikerpár azon tagja, aki részt vett a botox kezelésben, a bőre sima, fiatalos maradt, míg a másikon észre lehet venni a természetes öregedési jeleket” – mondja az orvos-esztétikai specialista.

A sebészeti eljárásokkal ellentétben a botox egy egyszerű beavatkozás, ami mindössze 10-15 percet vesz igénybe. Ez azt jelenti, hogy ebédidő alatt is gyorsan elvégezhető. “A gyors kezelési idő mellett hosszú távú eredményeket garantál ez a kezelés. Az egyszeri botox kezelés hatása körülbelül 3-4 hónapig tart, így a tartós hatás eléréséhez az év folyamán csak három-négy beavatkozásra van szükség.”

Forrás: New Beauty, purecom
Kép: Pinterest

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.