Biztos módszer a ráncok ellen

Az idő vasfoga nem kíméli arcunkat, számtalan elváltozást idéz elő bőrünkön. Egyenetlen bőrfelszín, foltok, fakó arcszín, a szem körül karikák vagy duzzanatok alakulnak ki idővel és árulkodnak életkorunkról.

Ám kétségkívül semmi sem öregít jobban, mint a születésnapi gyertyák számával egyenes arányban szaporodó ráncok.

Bármennyire is megpróbálunk odafigyelni a megelőzésükre – egészséges életmóddal, megfelelő mértékű vízfogyasztással, UV védelemmel és ránctalanító krémekkel – eljön az az idő, amikor a ránc átveszi felettünk az uralmat és végérvényesen bevésődik.
A legmélyebb egyben legmeghatározóbb ráncokaz arc három területén jelentkeznek. Az első a szem környéke, ahol jellemzően a legkorábban jelennek meg a mimikai ráncok, a szem sarkában megbúvó szarkalábak. A második a homlok, ahol vagy a vízszintes redők vagy a szemöldök közti „haragos ráncok” válnak láthatóvá szinte mindenkinél. A harmadik kritikus terület a száj környéke, ahol a nevetőráncok, az orr-ajak barázdák állandósulnak.

Természettől ellesett megoldás

A ráncok keletkezésének oka a kötőszövet gyengülése, a bőr kötőszöveti öregedését viszont jelentős mértékben befolyásolja a bőrben történő hialuronsav termelés intenzitása, mely a 20. életévet követőenfokozatosan, majd a változó korral rohamosan csökken.

_SIM0308

„A hialuronsav egy fehérjéhez kapcsolódó cukormolekula (természetes poliszacharid) mely vízmegkötő szerepet tölt be, a bőr hámrétegének vízfelvevő képességéért felel: a saját súlyánál 1000-szer nagyobb mennyiségű víz megkötésére képes! Emellett támogatja a kollagén regenerálódását, hidratálja a bőrt és még a bőr immunrendszerében játszik szerepet: véd a jó- és rosszindulatú szövetszaporulatok képződése ellen” – magyarázza  a Royal Clinics orvos-esztétikai központ bőrgyógyásza. – „Az arckrémekben, szérumokban található hialuronsav alkalmas a felületi vízhiány csökkentésére, de nem jut el a ráncok legmélyére, vagy ha el is jutna, ott viszonylag gyorsan lebomlana. Ráncfeltöltéshez ezért a hialuronsav módosított, stabil formáját használják, a keresztkötéses hialuronsavat. A keresztkötés kialakításakor a hialuronsav folyékony állagúból gél állagúra változik és ellenáll a bontó enzimeknek valamint a reaktív oxigénnek. Minél több a keresztkötés, annál tartósabb a töltőanyag és annál tartósabb a kezelés. A barázdák alá injektált szövetbarát anyag elősegíti a vízmegkötést, növeli a kezelt területen a térfogatot, ily módon feltöltve a barázdákat. A hialuronsavas ráncfeltöltés hatása 6-9 hónapig tart. Biztonságos és tetszés szerint ismételhető eljárás.”

A feltöltéssel végzett ránctalanítás azonnal évekkel fiatalabb megjelenést eredményez, gyors és nem jár fájdalommal, mivel helyi érzéstelenítésben végzik – nem csoda, hogy a legkeresettebb orvos-esztétikai eljárások közé tartozik világszerte.

Forrás: https://napidoktor.hu/index