Az orvosi pióca – a plasztikai és baleseti kezelésben is fantasztikusan hatékony

A terápia újraélesztése Magyarországon és az Amerikai Egyesült Államokban is Tógyer Karina Evelin nevéhez kötődik. Ez a több ezeréves kúra az elmúlt fél évszázadban kikopott a köztudatból, de a célja az, hogy minél többen újra megismerjék, és megkedveljék.

A szakértő részletezi, milyen problémákat tudnak megoldani a kis élőlények segítségével, és milyen egészségügyi és esztétikai kezelésre lehet őket használni?!

Mit tudhatunk az orvosi piócáról?

Az orvosi pióca egy kis gyűrűsféreg, nem élősködő, hanem szimbiota  lény. Azért mert táplálékot adunk neki, cserébe befecskendez hatóanyagokat a szervezetbe. Háromszázféle hatóanyag csoport található a nyálában. A kezeléseket orvosi piócával végezzük, egészségügyileg ellenőrzött körülmények között nevelkednek, alkalmazásuk pedig biztonságos orvosi körülmények között zajlik, ezen kívül más faj nem alkalmas a kezelésre. A jótékony hatását évszázadok óta igazolják. A nyirokfolyadékból táplálkozik, és ide juttatja be a hatóanyagait. Ennek következtében képes a felgyülemlett méreganyagok eltávolítására, ezzel segítve a szervezet természetes megújulási folyamatait – részletezte a specialista.

Milyen gondokkal érkeznek erre a különleges kezelésre?

Ez a kis élőlény összetett változásokat idézhet elő az emberi testben. Nagyon sokféle probléma kezelésében tudnak segíteni, öt éven keresztül kell tanulnunk, melyik esetben hova alkalmazzuk, hány darabot, hiszen nem mindegy a hatóanyag mennyisége. Lényegében azt lehet mondani, hogy fejtől bokáig sok mindent helyre lehet hozni.

A legdivatosabb problémákra bír jótékony hatással: a szív-érrendszeri, keringési bajok, ízületi gyulladások, neurológiai panaszok, hormonháztartás, szalagszakadás, sportsérülések, húzódás, zúzódás, törések esetében.

Pióca terápia -Kipróbálná?

Sokszor harmadára csökkenti a gyógyulási időt. Mindenkinek más a szervezete, másféle hatóanyagra van szüksége, máshogy reagál a kezelésre, ezért egyedi terápiát javaslunk személyre szabottan. Szépen végig kell zongorázni a problémákat, hogy visszafordítható legyen a folyamat. Az első nekifutás mindig egy hosszabb folyamat, tehát 10-15 kezelésre van szükség átlagosan. Általában heti kétszer kezeljük a pácienseket. Amikor belső szervi gondok vannak, amelyek már évek, évtizedek óta zajlanak a szervezetben, akkor azokra időt kell szánni, hogy vissza tudjuk fordítani.

A hosszú kezelés azért szükséges, mert az okokat kell helyrehozni, nem elég a tüneteket elsimítani. Nem tegnapról mára alakult ki a probléma, hanem hosszú évek folyamata során. Általában kettő, maximum négy piócával dolgozunk egy kezelés során, hiszen az emberi szervezet nem bír több hatóanyagot. Amerikában benne van a hivatalos orvoslásban is, kórházakban is elfogadják teljes mértékben, ott hat évvel ezelőtt élő orvosi segédeszköznek nyilvánították – mondta Tógyer Karina Evelin, aki azt is elárulta, a piócák nyála véralvadásgátló hatással is rendelkezik, így képesek megszüntetni a kezdetleges vérrögöket, ezzel is egészségessé teszik az ereket.

Foto: Szabó Roland

Kozmetikában is hasznos

A vér méregtelenítésével a pióca jótékony hatással bír a bőrön jelentkező zavaró pattanások, ráncok, hegek, egyéb bőrhibák kezelésében is. A piócák egészséges bőrt varázsolhatnak, sőt akár kiküszöbölhetjük a komolyabb esztétikai beavatkozásokat is. A pióca hatóanyagát bejuttatják a bőrbe, ezzel feszesítve, ránctalanítva azt. 

Plasztikai és baleseti sebészet

A balesetek, műtétek vagy plasztikai beavatkozások következtében kialakuló duzzanatok, gyulladások felszámolására remekül alkalmazhatók az orvosi piócák, melyek képesek az adott terület gyógyítására.

Foto: Plasztika Esztétika

Elpusztítja a testben lévő baktériumokat, vírusokat és gyulladáscsökkentő

A piócák nyálában a több száz féle hatóanyag közül számos baktérium- és vírusölő hatással bír. Ezeket befecskendezve megszűnhetnek a régóta fennálló, krónikus panaszok, mint légzőszervi megbetegedések, elhúzódó bakteriális, vírusos fertőzések. A gyulladások oka legtöbbször valamilyen kórokozó vagy egy külső behatás miatt alakul ki. A kezelés segíthet ezek megszüntetésében.

Foto: Plasztika Esztétika

Hogyan történik a kezelés?

Mivel nem történik orvosi beavatkozás, ezért nem igényel semmilyen felkészülést. Az elegendő mennyiségű vízfogyasztás viszont rendkívül fontos a hatékonyság érdekében, ez ugyanis megfelelő halmazállapotúvá teszi a vért, és segíti a hatóanyagok felszívódását. Lényeges az is, hogy beszéljünk át mindent egy hozzá értő szakemberrel, ugyanis bizonyos esetekben a kezelés nem javasolt. A kezelés során a bőr felszínére, az adott területre felteszik a kis élőlényeket, amelyek rögtön munkához látnak, és a szöveti folyadékkal történő táplálkozás során kifejtik jótékony hatásukat.

Foto: Szabo Roland

Mennyire fájdalmas a kezelés?

A kezelés önmagában nem fájdalmas, hiszen a piócák nyála enyhe fájdalomcsillapítót is tartalmaz, mely a harapás közvetlen környékén elzsibbasztja az adott területet. A pióca egy kis harapással csatlakozik a testhez, amely egy kicsi kellemetlenséggel jár. Az érzés inkább hasonlít egy enyhe elektromos kezeléshez mintsem egy komolyabb orvosi beavatkozás fájdalmához, enyhe szívó érzés is előfordul.

Ez a nem mindennapi eljárás egy valóban megosztó módszer,Tógyer Karina Evelin, a Plasztika Esztétika, független döntéstámogató portál specialistája ezért részletezte, hogyan oldhatjuk fel ellenérzéseinket. A szakértő Magyarországon és az Amerikai Egyesült Államokban alternatív doktorként praktizál, 26 éve foglalkozik természetes terápiákkal, ezen belül 15 éve az orvosi pióca kezeléssel

Forrás: Napidoktor.hu