Apák napjára: A legjobb tippek szakállnövesztéshez

A szakállnövekedésre várni olyan érzés, mintha a fű növekedését néznénk. Ez frusztráló lehet, ha szakállat próbálsz növeszteni, mutatjuk a legjobb tippeket.

Minél fiatalabb vagy, annál tovább tarthat, amíg eléred a céljaidat. A férfiak arcszőrzete a pubertáskorban kezd kialakulni. Sok férfi már évekkel azelőtt elkezd bajuszt és néhány szál állszőrzetet növeszteni, hogy a szakáll többi része felszínre kerülne.

Néhány férfi már 18 vagy 19 éves korában látja a teljes szakállat. Másoknak a 20-as éveik közepéig vagy még később is maradhatnak gyéren növő részek, és néhány férfi talán soha nem éri el álmai szakállát.

A genetika és a hormonok nagy szerepet játszanak abban, hogy végül milyen gyorsan és teljesen megnő a szakáll. Az egészség és az életmódbeli szokások is szerepet játszhatnak.

Ha már idáig eljutottál, akkor gondolom te is ezt kérdezed magadtól. Ez nem annyira egyszerű, hogy csak kidobod a kukába a borotvát és növeszted. Most ehhez adunk három nélkülözhetetlen tippet.
Ha nem nagyon foltos a szakállad, akkor jó úton jársz, hiszen egy jó borbély meg fogja neked találni az adottságaidhoz és stílusodhoz
leginkább illő formát és stílust.

Ha foltos, akkor adj magadnak legalább egy hónapot, de ha még így is egyenletlen, akkor neked érdemes a rövidebb fazonokból választani. De arról se feledkezz meg, hogy egy minőségi szakállnyíró is csodákra képes.

Tudjuk, mi is az, ha valaki retroszexuális? Manapság a metroszexualitás több hangsúlyt kapott, de vajon jobb-e, ha valaki ,,retró”?

Szeretjük még a férfias férfit?

1, Ne borotválkozz túl gyakran!

Az, hogy ha gyakran borotválkozol, akkor gyorsabban nő a szakállad csak egy tévhit, ezt semmi sem támasztja alá, sőt. Egy átlagos férfi arcán úgy durván 30.000 szőrszál van, a rendszeres borotválkozás ezt ritkítja. De igen, az első lépés, hogy azon a területen, ahol szakállat akarunk viselni, ott nem borotválkozunk. Logikus.

Persze mindenki ezt mondja, de mégis ez az egyik legfontosabb talán. A kevés stressz, a rendszeres edzés, és a kielégítő alvás nagyon fontos hozzá.
De nem árt odafigyelni az evésre sem. Bizonyított, hogy vannak ételek, amik jót tesznek, sorolunk is párat: osztriga, édesburgonya, máj, spenót, tojás és meglepő módon a fahéj is jót tesz.

3, Tartsd tisztán az arcod!

Elengedhetetlen, mert senki sem akar ápolatlan lenni, de ha mégis, akkor nem jut el eddig az oldalig. Úgyhogy, sima meleg vízzel naponta többször is mosd meg az arcod, emellett, ha hetente egyszer arcradírt is használsz, tuti, hogy ápolt lesz a szakállad hamarosan.

Plusz tipp: Vitamonok!

A vitaminok szedése szintén elég fontos tényező főleg a mostani időszakban, de a dús és ápolt szakáll érdekében a B1, B6 és B12 vitaminok nélkülözhetetlenek, ezért is említettük az elején a táplálkozást.

Milyen szakállformát válasszunk?

Az egy dolog, hogy eljutottunk oda, hogyan növesszük meg, de mi értelme ennyi időt és energiát pazarolni arra, hogy olyan szakállunk legyen, amely ugyan ápolt, de mégsem áll jól. Ez felesleges kör, hiszen mi is meg tudjuk határozni, hogy mi az, ami illik hozzánk.

Első és legfontosabb lépés: Határozzuk meg az arcformánkat! Hogy ezt, hogy teheted meg a leggyorsabban anélkül, hogy az arcodat kéne méregetni, vagy esetleg centivel mérni miközben a Püthagorasz-tételt magolod? Itt ez a videó, vedd végig a kérdéseket, és már is tudni fogod milyen az arcformád. Ennyire egyszerű!

Hogyan legyen mindig jólápolt a szakállunk?

Tehát már három lépés adott. Kiválasztottad milyen fazont akarsz, tudod az arcformád, és nyomod az osztrigát édesburival, hogy erős és szép szakállad legyen. Ez még mindig kevés, hiszen ápolni is kell. Tényleg szóltunk az elején, hogy ez kicsit bonyolultabb, mint elsőre gondoltad. Ez már csak a hab a tortán, mert itt dől el minden, és talán ez a legsarkalatosabb kérdés. Ha ennyit gondolkozol, a szakállon, akkor a vágást
valószínűleg profikra bízod.

Szerezd be előre a szakállápolási szereket, javasoljuk, hogy tárazz be jó minőségű szakállolajokból, balzsamokból, valamint bőrhidratáló szappanokból. Ezekre pedig úgy nézz, mint egy építkezésre:

ha rossz az alap, nem lesz stabil a ház.

A szakállra költeni kell. Mindenre, ami hozzánk tesz, arra időt, energiát és pénzt kell fordítanod. 

A szakállolaj lesz a legjobb barátod, hiszen a növekedő szakállat hidratáltan kell tartani. Ha ez elmarad, a szakáll száraz, korpás lesz, ami kellemetlen, és persze ciki. De ne felejtsd el, ha túl sokat mosod az sem jó.

A hajmosásra és kézmosásra is használt tusfürdő kevés lesz ide. Próbáld meg a bőrödhöz legoptimálisabb olajat kiválasztani. Ha nem túl hosszú a szakáll, amit választottál, akkor bőven elég, ha az olajat használod.

Térjünk át a szakállbalzsamra, ami már a szőrzetet ápolja, és így könnyebb formázni, és kezelhetőbbé is teszi arcunk díszét. Reggelente érdemes olajjal kezdeni, mert az egész nap jótékonyan hat a bőrünkre, és kellemes érzést biztosít egész napa. Utána jöhet a balzsam. Ha már centikben mérhető a szakállad hossza, akkor ezen felesleges spórolni, mert ez áldozattal jár. Ugye semmi értelme nem lenne annak, ha menő szakállad lennem, de nem lenne ápolt.

A lényeg, ha van szakállad legyen ápolt!

Mint ebből a cikkből is kiderült, és mint látjuk a világban most már teljesen elfogadott a szakáll viselése szinten minden élethelyzetben. Konkrét tippeket adtunk, hogy miket fogadj meg mielőtt növeszteni kezdesz, de még abban is segítettünk, hogy meghatározd az arcformád. Továbbá az ápolási folyamatokat is bemutattuk neked. Legyen szó egy munkahelyi megbeszélésről, egy hétvégi színházról, tárgyalásról, vagy esetleg egy randiról ez nem lehet akadály. A legfontosabb az, hogy figyelmet fordítsunk mi férfiak arra, hogy szakálluk ténylegesen öltöztessen minket, rendezettséget sugalljon, továbbá meghatározza a stílusunkat.

A szakáll teljesen felesleges. Pontosan ebben rejlik a varázs, hiszen a szép ápolt szakáll azért ennyire lenyűgöző, mert voltaképpen nem kell nekünk élettanilag. Fenttartása pedig idő, pénz, figyelem, precizitás, és maximális odafigyelés. És ez az extra kis löket az, ami szexivé és különlegessé teszi a viselőjét, hiszen bárki, aki ránk néz, jogosan gondolhatja azt, hogy máshol is ennyire odafigyelünk a részletekre, és máshol is ennyire maximalisták vagyunk, akár magunkkal akár velük szemben.

Foto:nuus.hu

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.