Állásinterjú: 3 hiba

Ha sikerült elérned, hogy jelentkezésed alapján személyes interjúra hívnak, légy körültekintő, hogy az állás a tiéd lehessen, és ezt a három hibát soha ne kövesd el!

1. Az idő pénz!

Ezt a régi mondást soha ne felejtsd el, ha interjúra indulsz! Az első és legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha késve érkezel a megbeszélésre! Nincs az a magyarázat, amivel meg tudnád győzni az interjúztatót a késésed okáról, ne is próbáld, az a hajó valószínűleg elúszott.

Ha hiszed, ha nem, a személyzetisek minden találkozón felírják a rólad készült lapra, hogy mikor érkeztél, éppen ezért az sem szerencsés, ha a megbeszélthez képes már fél órával előbb ott topogsz az iroda ajtaja előtt. Az ideális érkezési időpont kb. 10 perccel a megbeszélt előtt lehet: ha ennél előbb érkeznél, akkor sétálj még néhány kört, és csak azt követően jelentkezz be a munkáltatóhoz!

2. A ruha teszi az embert?

A személyzetissel való találkozáskor az első benyomást külső megjelenéseddel adod, éppen ezért mindenkor körültekintőnek kell lenned az öltözködéseddel kapcsolatosan! Egyetlen munkahelyen sem várják el, hogy a legújabb divat szerint öltözködj, viszont egy oda nem illő darabbal kellemetlen perceket szerezhetsz magadnak.

munkahelykeresés

Az interjúztató ugyan levezeti a beszélgetést, de ha az első benyomása már negatív volt rólad, kevesebb az esélye, hogy az a beszélgetés alatt megváltozzon. Egy csinos, de nem áttetsző blúzzal és egy szép, de nem túl rövid szoknyával bármelyik állásinterjún nyert ügyed lesz!

Soha ne végy fel ujjatlan felsőt, és inkább a hétvégi bulikra tartogasd a mélyen dekoltált ruhákat, sőt a farmert is! A legjobb választás egy csinos kosztüm lehet, ezért érdemes legalább egyre beruháznod!

3. Készületlenségre nincs mentség!

Ha időben érkeztél, és az öltözéked is kifogástalan már egészen jó helyzetbe hoztad magad a vágyott munkahelyen, azonban még így is elkövethetsz egy végzetes hibát, amit később nem igazán tudsz orvosolni! Ha valóban fontos neked az állás, és nem csak rutinból, több másik mellett küldted el az önéletrajzod, olyan próba-szerencse alapon, akkor készülj fel te is a munkáltatóból!

Nekik már van egy kialakult képük rólad az önéletrajzod alapján, legyen neked is ugyanilyen pontos ismereted a leendő munkáltatódról! Szinte valamennyi cégről szerezhetsz információt internetes honlapjáról. Ha megcsillogtatod tudásodat róluk, azzal komoly pluszpontokat szerezhetsz magadnak, míg ha csak hebegsz-habogsz arra a kérdésre, hogy miért éppen ezt a munkát szeretnéd betölteni, elúszott a lehetőséged!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.