A zene “gyógyszer” a léleknek

A koronavírus-járvány során a közösségi zenészek elengedhetetlen támogatást nyújtottak a demenciával élők magányának enyhítésében és mindennapjaik színesítésében Nagy-Britanniában.

Egyiküket a BBC mini-dokumentumfilmben mutatta be: Sal Tonge telefonon keresztül tart közös zenélést és éneklést alkalmazó terápiás alkalmakat demenciával élők számára. Sal szerint az éneklés hatására hihetetlen gyógyító folyamatok mennek végbe az emberek lelkében, amik enyhítik a magányt és a nehéz érzéseket. 

Fotó: 123rf.com

Sal mindig a kliensei igényeihez alakítja az alkalmakat: Len például, az egyik demenciával élő kliense dobolni szeret igazán. Sandra Nevett-Tidmarsch, a férfi lánya úgy nyilatkozott, hogy a rendszeres zeneterápia életmentő édesapja számára, aki ennek segítségével osztozik valakivel a hobbijában. Carol Burgess, Len másik lánya hozzátette, hogy a telefonhívások végén édesapjuk mindig sokkal jobb kedvű és jól láthatóan fel van dobva.

Fotó: 123rf.com

A zeneterapeuta kiemelte, hogy minden egyes alkalommal azt tapasztalja, hogy a vonal túlvégén éneklő idős ember végre kapcsolatba kerül valakivel, áttörve a magányosságán. Úgy érzi, nagy megtiszteltetés, hogy olyan munkát végezhet, ami ilyen erős gyógyszert jelent a lélek számára.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.