A Hold és a mindennapjaink

Az köztudott, hogy a Holdnak számtalan hatása van a Földre, a természetre, az élőlények viselkedésére, az azonban már kevésbé, hogy ez milyen mértékű, s mennyire szerteágazó.

Az emberiséget már ősidők óta foglalkoztatja a Hold misztikuma.

A holdkultusz a maga sejtelmességével, túlnyúlik azon, hogy Neil Armstrong és csapata sikeres sétát tettek e az égitesten. A tengerek szintjének ritmikus emelkedése és apadása mellett, a Földhöz való közelsége miatt az emberekre gyakorolt hatását is vizsgálták a szakemberek. Vajon tényleg befolyásolja mindennapi életünket vagy csak egyszerű kényszerképzet?

Manapság számos kísérlet alátámasztja azt a feltevést, hogy a Hold fázisai hatással vannak viselkedésünkre, közérzetünkre, érzelmi világunkra, melyek fizikai és lelki tüneteteket egyaránt produkálhatnak.

Újhold idején, amint azt neve is mutatja érdemes kihasználni a megújuló hold erős energiáját. Célszerű a megsokszorozódott méreganyagoktól megtisztulni, regeneráló, relaxáló kúrákat beiktatni. Igyunk sok folyadékot, gyógyteát, ajánlatos több gyümölcs és zöldség fogyasztása. Lelkünk megújul, így új és régi terveinket gördülékenyebben, könnyebben megvalósíthatjuk, rossz szokásainktól hamarabb megszabadulhatunk.

Az új Hold utáni két hét a növő Hold ciklusa. Ez az időszak a befogadás, az elfogadás, a megnyugvás időszaka. Tökéletes rendszeres sportolás elkezdésére, kiegyensúlyozott, egészséges, rendszeres táplálkozás mellett, ugyan is hatékonyabban tud raktározni a szervezet, erősödik az izomzat és az immunrendszer. Ilyenkor javasolt a hölgyek számára a fodrász, kozmetikus, masszőr látogatása.

Sokakat a növekvő Holdat követő Telihold visel meg a legjobban. Ebben az időben zaklatottabbak, érzékenyebbek, feszültebbek lehetünk a megszokottnál. Lelkileg úgy érezhetjük besokalltunk, betelt a pohár mind magánéletünkben, mind munkahelyünkön. Célszerű ilyenkor több időt magunkba mélyedve, egyedül, belső énünkre koncentrálva eltölteni, így elkerülhetjük a konfliktusokat. A telihold okozta nyugtalanság alvászavart, kényszeres gondolkodást válthat ki, s növelheti a figyelmetlenséget, mely több baleset okozója.

láb, talp, alvás

A Telihold okozta nehézségek után a Fogyó Hold megkönnyebbülést hoz. Megszabadulhatunk terheinktől, tisztulhatunk, elengedhetjük negatív berögződéseinket. Legkedvezőbb időszak a fogyókúra elkezdésére, s a betegségekből is könnyebben felgyógyulhatunk ekkor. Tökéletes a testi-lelki lomtalanítás megkezdésére.

Az égitest az egyénekre gyakorolt hatása mellett, a különböző asztrológiai jegyekbe tartozó csoportokra is hatással lehet, felerősítheti vagy enyhítheti a tipikusan rájuk jellemző tulajdonságokat, viselkedésmintákat. Érdemes tehát odafigyelni a Hold és a természet ritmikus változására, enyhíthetünk a tüneteken, könnyebben együtt élhetünk a változások okozta kellemetlenséggel.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.