A frakcionált lézer és a Drakula terápia házassága

Beköszöntött az ősz, lágyabban süt már a nap, azaz kezdetét veszi az az időszak, amikor bátran kipróbálhatunk olyan kozmetikai és bőrgyógyászati kezeléseket is, melyek átmenetileg ugyan érzékenyebbé teszik a bőrt, hosszútávon azonban varázslatos eredményekkel szolgálnak.

Ki ne hallott volna már bőrmegújító lézeres beavatkozásokról vagy a saját vérünk befecskendezésén alapuló Drakula terápiáról? Mindkét eljárás nagyon sikeres önmagában is, de mi történik akkor, ha a kettőt ötvözzük?

Erről faggattuk Dr. Gergely Brigittát, a Lézerdoki bőrgyógyász-kozmetológus szakorvosát.
„A külön-külön is eredményes kezelések kombinációjával minden esetben hatásosabb eredményt kapunk. A két teljesen külön hatáson alapuló mechanizmus két oldalról közelíti meg ugyanazt a problémát. A lézeres kezeléssel gyorsabban, a PRP (Drakula) terápiával hosszútávon indikáljuk a bőr megújulását.” – világít rá a doktornő.

1. A frakcionált lézer a bőr mélyebb rétegeibe hatolva, a fénysugár energiáját felhasználva, közvetlenül a kollagén rostokat stimulálva apró “csatornákat” hoz létre, melyeket szervezetünk sérülésként értelmez, ezért rögtön beindítja a saját öngyógyító folyamatait: a régi, fáradt sejteket új, egészséges sejtekkel helyettesíti, miközben további kollagén- és elasztintermelést vált ki.

2. A PRP (Platelet Rich Plasma) vagy más néven Drakula eljárás során az orvos egy hagyományos vérvételhez hasonlóan kis mennyiségű vért vesz le, amit aztán egy speciális centrifuga segítségével alkotóelemeire bontanak. Így jutnak el a vérlemezkékkel teli plazmáig, melyet aztán a szakember visszafecskendez a bőrbe. A vérlemezkék növekedései faktorai a sejteket új szövetek előállítására és a meglévő szövetek regenerálására serkentik.
A kétféle kezelés ötvözése, az ún. Frakula terápia tehát nagyon hatékony: fiatalítja a bőrstruktúrát, javítja a bőrtónust, ragyogást ad a bőrnek, csökkenti a finom és a mélyebb ráncokat egyaránt, akár a szem környékén is. Sikeresen alkalmazható tág pórusok és nyúlási csíkok, aknés bőr vagy sebészeti beavatkozás utáni hegek esetén is. Az arc mellett a nyak és a dekoltázs is eredményesen kezelhető általa.

„A Frakula terápia bőrfertőzés, herpesz, autoimmun betegség, keloidra való hajlam, terhesség, szoptatás és bizonyos gyógyszerek szedése mellett ellenjavalt.”– hívja fel a figyelmet a bőrgyógyász szakorvos. A kockázatokat tekintve elmondja, hogy „mivel az eljárás során a bőr barrier sérül, így a szakembernek kellő elővigyázatossággal kell eljárnia, máskülönben hegesedés, bevérzés, ödéma is jelentkezhet a páciensnél.”

„A bőr a kezelés erősségétől, életmódunktól és a kívánt eredménytől függően 1-14 nap alatt regenerálódik, hatása pedig még egy-másfél év elteltével is érezhető lehet.” – fűzi még hozzá Dr. Gergely Brigitta. A szépülni vágyók egyébként általában 1-3, átlagosan negyed óra hosszúságú kezelést kapnak.

Forrás: Lézerdoki, Purecom
Kép: Pixabay

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.