A büdös pasi, vonzó pasi?

Hogyan viseljük izzadt, ezért nem éppen illatos barátunkat?

A legjobb barátságokban is tabutéma a testszag, ilyenkor nyáron pedig bármikor előfordulhat, hogy valaki nem a megszokott illatokat lökdösi ki magából. Mi a teendőnk?! Bátran szóljunk, hogy nem stimmel valami a kedves ismerőssel, vagy hallgassunk, mint a sír?

A megértés határán jócskán túlmegy, ha több órán keresztül kell szagolgatni egy izzadt embert, akinek – tegyük fel – még a szájszaga is rossz. Iszonyatosan kellemetlen a helyzet, de hogyan mondjuk meg? És mit tehet a másik fél?

Egész nap lég-kondicionált helyen ülni a rekkenő hőségben nagy luxusnak számít – legalábbis azoknak, akik ezt nem tehetik meg.

Nyolc órán keresztül a melegben mindenki megizzad, még akkor is, ha nem végez fizikai munkát.

A dezodorok valamelyest elnyomják a természetes testszagot, egy nő és egy férfi számára egyaránt hasznos, akármennyire is egészségtelen. Egy rossz illatú férfinál rosszabb nem igen van, de mit csináljon az illető, ha még fürödni sincs lehetősége?

Mosdó mindenhol van, vízzel és a kagyló mellett elhelyezett szappan segítségével pillanatok alatt gyors tisztítást végezhetünk el magunkon. Frissítőül hat, és elkerülhetőek az óráknak tűnő perceket okozó bűzbombák.

Azoknak, akik már megkapták, hogy ilyen szempontból igénytelenek, csak annyit: ne sértődjenek meg! Maradjanak higgadtak, gondoljanak bele, hogy egy barátjuk őszinte volt hozzájuk. A tükör nem adja vissza a szagokat, erre mindössze csak egy őszinte ismerős alkalmas.

A golyós és a fújós dezodorok minden tévhit ellenére rendkívül eredményesek, de nem izzadtságra őket alkalmazni. Hanem még előtte. Nem lesz tőle pacsuli szagú az ember, de ha ezt egy férfi vagy nő képtelen megérteni, akkor váljék egészségére. Csak ne lepődjön meg, ha felesége ódzkodik az ölelésétől, csókjától, illetve, hogy ágyba bújjon vele.

Toleránsnak kell lennünk egymással. Mindannyian kerülhetünk efféle kellemetlen helyzetbe. A legjobb védekezés a támadás: mert a te hajad tegnap hogy nézett ki? Gondolkodjunk reálisan: egy kócos frizurát nehezebb elviselni, mint a testszagot?

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.