8 lépcsős lelki nyugalom

A szorongás és idegesség megmérgezi a tudatot, majd a teljes lényünket. Pucold ki a stresszt a szervezetedből! Íme a stressz kezelése lépésről lépésre a lelki nyugalom érdekében.

A lelki nyugalom megtalálása

Hatékony módszerek a nyugalom elnyerésére. A felnőtt lét velejárója a folytonos idegesség, stressz és aggodalom. Ha nem teszünk ellene, a szorongás állandósul az életünkben, mely nem csak az életvitelünket, de a szervezetünket is tönkre teheti. A következő tanácsok segíthetnek kezelni a bennünk dúló vihart.

Adj időt magadnak!

Az első lépés, ha érzed, hogy kezdenek átcsapni a fejed felett a hullámok, hogy keress egy csendes, nyugodt zugot, ahol magadra összpontosítva rövid időre kizárhatod a rohanó külvilágot. A legfontosabb, hogy ne hagyd eluralkodni magadon a stresszt.

Légzőgyakorlatok

A nyugalom elnyerésének egyik leghatékonyabb módja a tudatos légzés elsajátítása. Ezzel a módszerrel minden körülmények között csillapítható a szívverés, a légzésszám és a zaklatott agy egyaránt.

test és lélek

Tisztító kúra

A belső béke és a kiegyensúlyozott lelkiállapot a külső tisztálkodás közepette is elérhető. Relaxáció a kádban vagy a szaunában tökéletes alaklom, hogy kiűzd magadból a felgyülemlett méreganyagot és teret adj az új, friss gondolatoknak.

Válasz-reakció

Bizonyos eseményeket nem vagyunk képesek irányítani. A váratlan történések olykor a kelleténél jobban felkavarják a hangulatunkat. Fontos, hogy ne engedjük eluralkodni a dühünket, helyette adjunk magunknak néhány perc gondolkodási időt. Ha elszállt a méreg, mi is tisztábban látunk, és jobban reagálunk.

Belső ellenség

Gyakran a legnehezebb feladat önmagunkat legyőzni. Ha mi nem vagyunk képesek hinni a sikerekben, még nehezebben tudjuk leküzdeni az akadályokat. Ez a hozzáállás csak növeli a nyugtalanságot és a szorongást a szervezetben, tehát a legfontosabb, hogy higgyünk önmagunkban.

Éld ki a kreativitásod!

Ne a munkának élj! Az agyad és a szervezeted igényli a környezetváltozást és az új impulzusokat. A lefáradt tudat nem képes megfelelően dolgozni, ami csak fokozza az idegességet. A rendszeres mozgás, vagy más kreatív időtöltés viszont eltereli a figyelmet, kikapcsol és segít a feltöltődésben.

A segítő kéz támasz a bajban

Soha nem szégyen, ha segítséget kérünk. A baráti támaszra és a szerető gondoskodásra mindenkinek szüksége van, főleg a nehéz időszakban. Olykor viszont a szaktudással rendelkező kívülálló fél jelenti a legjobb megoldást a kialakult helyzetre. A szakember felkeresése a legnagyobb lépés az egyensúly elnyerésénél.

Ne feledd, megérdemled a pihenést, hiszen minden nap sikerül véghezvinned valamit a céljaid közül. Légy elégedett magaddal, mert a folytonos aggódás nem oldja meg a gondodat, csak még feszültebbé tesz.

Bővebben: vitalmobil.com

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.