7 lépésben a kudarc ellen!

Az a tény, hogy elfogadod, hogy visszautasítottak és túlteszed magad ezen, sokkal nehezebb, mint gondolnád!

A kudarc életünk része, és meg kell találnunk a szükséges lelkierőt, hogy túltegyük magunkat ezen. Hogyan lehetséges ez? Hittel, elhatározással és optimizmussal! Legtöbbször a kudarc után egyedül maradsz: ilyenkor azt gondolod, hogy azért vagy egyedül, mert nem vagy képes meghódítani és megtartani egy férfit.

Ez egyáltalán nem igaz! A kudarc nem csak a te hibád, mindkettőtök felelős ezért! Tehát ne magad hibáztasd, hanem inkább kezdj pozitívan gondolkodni!

1. Ne vegyél mindent nagyon a lelkedre!

Ha meghívsz valakit ebédelni, de ő pont azelőtt evett, valószínűleg visszautasít, igaz? Vagy ha egy férfit vonzónak találsz, és tudtára adod, de az a személy homoszexuális, ebben az esetben is visszautasításban lesz részed. Meg kell értened, hogy nem mindig a te hibád, ennek egyszerűen így kellett történnie.

2. Figyelmesen hallgasd meg az okot!

Nagyon fontos, hogy tudd, miért is volt részed visszautasításban! Lehet olyan tulajdonság is, amelyen esetleg változtathatsz.

3. Légy pozitív a kudarc ellenére!

Nehéz pozitívan gondolkodni a kudarc után, de próbálj meg mégiscsak változtatni, a pozitív gondolkodásmód segítségével! Mindig, amikor valaki nemet mond neked, jusson eszedbe, hogy te magad is hányszor mondtad ezt valakinek.

4. Ne légy szigorú magadhoz!

Nem jó dolog a visszautasítás, de nem érsz el semmit azzal, ha ok nélkül saját magadat hibáztatod! Légy elnéző magaddal szemben, és semmiképp se ess depresszióba a kudarc miatt!

5. Bízz magadban!

Ha vissza is utasítottak, ez még nem a világ vége! Léteznek más férfiak is, akik vonzónak tartanak majd. Lehet, hogy nincsenek az irodádban, a szomszédságodban, a városodban vagy az országban, de mindenképp léteznek!

6. Mindenki átesett legalább egyszer ezen!

6 milliárd ember él a Földön; mindegyikünk szép, egyedi és különböző. Mennyi a valószínűsége annak, hogy mindig megkapjuk, amire vágyunk? Nem vagy egyedül, egy kudarc nem tragédia és semmiképp sem jelenti a világ végét!

7. Próbáld meg újra és újra!

A szabály szerint mindegyik igen válaszhoz legalább 20 nemre van szükség, tehát, a kudarc után tedd félre a zsebkendőket, mosolyogj és próbáld meg újra!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.