7 lépcsőfok a tökéletes alapozáshoz

Lépj a profi sminkesek nyomdokaiba! Eláruljuk 7 lépésben, hogyan alapozz úgy, hogy ne legyen feltűnő és a bőrödnek se árts vele.

1. Vidd fel!

Nem mondunk újdonságot, ha eláruljuk, hogy mindig tökéletesen megtisztított, hidratált bőrre kell felvinni az alapozót. Hidratálás után várjunk néhány másodpercet, hogy a krém felszívódjon, majd lakásunk napfényes részén kezdjünk hozzá a sminkeléshez.

Ha a teljes arcot alapozzuk, szépen sorjában kis pöttyökben vigyük fel a terméket a homlokra, az orra, az állra és az arcra. A legegyszerűbb ujjal elkenni az alapozót, ám a higiénikusabbak számára a sminkelő szivacs ajánlott. Ne feledd, minden esetben csak kis adagot kenj fel egyszerre!

2. Egyengesd el!

Miután ez megtörtént, könnyedén nyomkodd a bőrbe az alapozót. Nedves szivaccsal könnyed, egyenletes felületet varázsolhatsz. A fedést vékony rétegenként alakítsd ki, és lehetőleg csak oda vidd fel, ahol szükséges. A nappali alapozás akkor tökéletes, ha szeplőid még látszanak.

3. Fentről lefelé

Mindig fentről lefelé haladj, ne hagyd ki a füleket, a szemhéjakat és az áll alatti részt sem. Ha eltúloztad a mennyiséget, nem kell letörölnöd az egész eddigi munkád, a megoldás a nedves szivacs, amellyel leszedheted a felesleget.

sminkel%25C3%25A9s5

4. Fedőkrémre fel!

A fedőkrémet kis ecsettel vagy ujjbeggyel minimális adagokban vidd fel ugyanazzal a módszerrel, mint az alapozót. Ennél a lépésnél a külső és belső szemzugra koncentrálj. Ne dörzsöld a krémet, mert megnyújthatod a szemkörnyék finom bőrét. A legfrappánsabb megoldás, ha az alapozóra viszed fel a fedőkrémet, hogy egyenletessé tedd a bőr tónusát.

5. Bőrhibák javítása

Az alapozón átütő bőrhibákat szivaccsal vagy ecsettel felrakott erősen takaró fedőkészítménnyel tüntesd el az ominózus területeken.

6. A vékonyabb, néha jobb

A szemhéjakra és a szem környékén lévő alapozót és fedőkrémet könnyű púderbe mártott vékony ecsettel rögzítheted.

7. Rögzítsd!

Rögzítésre olyan áttetsző púdert használj, amely kiegészíti az alapozód és nem fosztja meg arcodat természetes ragyogásától. A sárgás tónusú púder meleg fényt kölcsönöz a bőrnek. Nagy, kerek fejű ecsettel vidd fel a kifényesedett területekre. A matt hatás eléréséhez vezető legrövidebb út pedig egy velúrszövet pamacs beszerzése, amely segítségével bepaskolhatod a púdert a bőrödbe.

Egész nap figyelj a sminkedre! Ellenőrizd, hogy milyen állapotban van, és ha javításra szorul, használj alapozóstiftet.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.