5 természetes tipp berepedt sarokra

A száraz, kirepedezett talp és sarok sokak számára probléma. Azt sugallja, hogy nem törődünk eleget a bőrünkkel – a faggyúmirigy munkája nem elégséges az adott területen.

A berepedt sarokra több természetes gyógyír is létezik.

Mindenki megtalálja köztük a neki valót!

Sokáig nem is vesszük észre, mennyire száraz a bőrünk a talpunkon, majd már csak azzal szembesülünk, hogy berepedt a sarkunk, s még fáj is. A bőr gyakran reagál így az elhanyagolásra, szárazsága azonban általában annak köszönhető, hogy nincsenek faggyúmirigyek ezen a részen.

A hidratáció hiányának, a szennyeződéseknek való kitettségnek és többféle egészségügyi állapotnak, mint például az ekcéma, cukorbetegség, pajzsmirigy-probléma és pikkelysömör szintén berepedt sarok lehet az eredménye.

Természetes módszerek azonban vannak a berepedt sarok kezelésére. Lássuk az 5 legegyszerűbbet!

1.Citrom, só, glicerin, rózsavíz maszk

Hozzávalók: 1 evőkanál só, fél csésze citromlé, 1 evőkanál glicerin, 1 teáskanál rózsavíz, meleg víz és habkő.

Készítsünk elő egy tál meleg vizet, tegyük bele a nyers sót. 8-10 csepp citromlét, 1 evőkanál glicerint és 1 teáskanál rózsavizet. Áztassuk a keverékben lábunkat 15-20 percig. A habkő segítségével ezután dörzsöljük meg a berepedt sarokrészt. Majd keverjük össze az 1 teáskanál glicerint, 1 teáskanál rózsavizet és 1 teáskanál citromlét. Vigyük fel a sarkainkra a mixet. Mivel ragadós, érdemes ráhúzni zoknit és így aludni éjszaka. Reggel mossuk le kézmeleg vízzel a lábunkat. Ismételjük meg pár napon át a műveletet, míg bőrünk meg nem puhul.

2.Növényi olaj

Hozzávalók: 2 teáskanál növényi olaj.

Mossuk meg a lábunkat és töröljük szárazra törölközővel. Vigyük fel a berepedt sarokrészre az olajat egy rétegben. Húzzunk fel rá vastag zoknit – éjjelre érdemes így hagyni a lábat -, majd mossuk le róla az olajat reggel.

3.Banános-avokádós maszk

Hozzávalók: 1 érett banán, fél avokádó.

Mixeljük össze a banándarabokat és a fél avokádót. A sűrű pasztát kenjük a berepedt sarokra és a lábfejre. Tartsuk rajta 15-20 percig, majd kézmeleg vízzel mossuk le a lábat. Akár minden nap megismételhetjük a műveletet.

4.Vazelin és citromlé

Hozzávalók: 1 teáskanál vazelin, 4-5 csepp citromlé, meleg víz.

Áztassuk a berepedt sarkakat meleg vízben 15-20 percig. Öblítsük le és tapogassuk szárazra. Keverjünk össze 1 teáskanál vazelint és pár csepp citromlét, majd dörzsöljük a mixet a sarkakba és a láb egyéb, kiszáradt részeibe. Hagyjuk beszívódni. A bekent talpakra húzzunk fel vastag zoknit és hagyjuk rajta éjszakára. Mossuk le a keveréket reggel. A vastag zokni segít a hatékonyság fokozásában. A műveletet gyakran meg lehet ismételni.

5.Mézes mix

Hozzávalók: 1 csésze méz és meleg víz.

Keverjünk össze 1 csészényi mézet egy kevés meleg vízzel. Áztassuk lábunkat 15-20 percig a keverékben, majd óvatosan dörzsöljük le róla – a sima és kellemes tapintású lábakért.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.